2020. október 23.,
péntek, Gyöngyi napja

Horváth Csaba szerint az új parkolási szerződés a lakók érdekeit szolgálja

Hír TV

2020. április 28., kedd 19:10

A veszélyhelyzet alatt döntött új parkolóórák beszerzéséről Zugló szocialista polgármestere. A CivilZugló Egyesület önkormányzati képviselője szerint a döntés teljesen szakmaiatlan és aggályos. A Fidesz szerint a teljes felelősség Horváth Csabáé.

Parkolóautomaták sorakoznak Zuglóban a Hermina úton: a kerületben összesen 202 fizetőpont található. Az önkormányzat ezek mellé további 76 vásárlását tervezi darabját több mint 2 millió forintért, 4 évre szóló szolgáltatási szerződéssel.

A kerület 2017-ben még Karácsony Gergely vezetésével Kupper András cégével szerződött az automaták vásárlására. Kupper nyolcvan-ezer rendbeli csalás miatt már bíróság elé állt, cégbirodalmának vezetői közül pedig 23-an most is a vádlottak padján ülnek csalás miatt.

Horváth Csaba Zugló első embere azonban most mégis egy személyben úgy döntött Kupper cégét bízza meg.

A CivilZugló Egyesület önkormányzati képviselője szerint a döntés teljesen szakmaiatlan hiszen az érmés parkolóórák beszerzése gazdaságtalan, ráadásul a meglévő automatákkal le lehetne fedni az egész kerületet. Várnai László hozzátette: bár veszélyhelyzet idején a polgármester önállóan dönthet, de nem minden esetben.

Az előterjesztést a kerület fideszes képviselői sem támogatták.

Rozgonyi Zoltán hangsúlyozta, a döntésért ebben a helyzetben kizárólag Horváth Csaba felel.

Hír TV