2022. 01. 19. Szerda Sára, Márió napja
Jelenleg a TV-ben:

Hírek

Következik:

Mozaik 09:05

Magyarország élőben

Magyarics Tamás: Sokakat érintő szigorításról döntött az USA bevándorlás-ügyben

Nem kapnak majd amerikai vízumot és tartózkodási engedélyt azok a bevándorlók, akik állami támogatást kérnek – jelentette be hétfőn a Fehér Ház. Az amerikai elnöki hivatal által nyilvánosságra hozott szabályozás október 15-én lép életbe.

A jövőben az USA kormányzata elutasít minden olyan vízumot vagy tartózkodási engedélyt, amelynek kérelmezője nem rendelkezik megfelelő jövedelemmel vagy az amerikai állam biztosította forrásokat – például élelmiszerjegyeket, vagy szegényeknek fenntartott orvosi ellátást – vesz igénybe. A Szövetségi Közlönyben is nyilvánosságra hozott döntést a kormányzat azzal indokolta, hogy a bevándorlóknak „önellátóknak” kell lenniük, és „nem függhetnek állami forrásoktól, hanem inkább saját képességeikre, családtagjaik jövedelmére, szponzorokra és magánszervezetekre kell támaszkodniuk”. A vízumot, vagy a zöldkártyát kérelmezőknek jövedelmi kimutatást kell felmutatniuk.  

A témával kapcsolatban a Magyarország élőben vendége Magyarics Tamás amerika-szakértő, egyetemi tanár volt, aki azt mondta: Egyrészt egy valós probléma ez. Az igazság az, hogy az Egyesült államokban már az 1880-as évek óta azért szabályok léteznek arról, hogy kit engednek be és kit nem. Jelen pillanatban több mint 13 millió olyan ember él az Egyesült államokban, akik törvényesen vannak ott, de nem állampolgárok. Tehát megkapták a letelepedési engedélyt, az úgynevezett zöldkártyát, amellyel dolgozhatnak és egy bizonyos idő múlva állampolgárokká válhatnak. Viszont ezeknek az embereknek egy része különböző szolgáltatásokban részesül. Most egy olyan rendeletet hoznak, amelynek lényege, hogy bárki, aki 36 hónapon belül 12 hónapnál hosszabb ideig vesz igénybe egy szolgáltatást, nem kaphat tartós letelepedési engedélyt. A szakértő szerint az USA úgy gondolja, hogy ezzel le tudják venni a gazdasági és pénzügyi terheket az amerikai adófizetők nyakából és rákényszeríteni az embereket arra, hogy önsegélyezők legyenek. Amerikának egyik alapelve, hogy mindenki elsősorban saját magáért felelős.  

Hír TV 

További epizódok

Szanyi Tibor: Nem találtunk a történelemben olyan korszakot, ami szociális értelemben milliókat emelt fel

A Magyarország élőben vendégeként Szanyi Tibor a Kádár-tervről és az ellenzéki összefogásról beszélt. 2021. szeptember 10.

Deutsch Tamás: Gyalázatos módon nekitámadt az Európai Bizottság a lengyeleknek

A Magyarország élőben vendége Deutsch Tamás fideszes ep-képviselő volt. 2021. szeptember 10.

Csizmazia Gábor: 2001. szeptember 11-e alapvetően megváltoztatta az amerikai társadalom gondolkodását

A Magyarország élőben vendége Csizmazia Gábor, a NEK Amerika Tanulmányok Kutatóintézetének munkatársa volt. 2021. szeptember 10.

Legfrissebb híreink

Műsorok

MŰSORVÁLTOZÁS

Ettől a héttől kezdve nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.

Cseppben az élet – karácsonykor a HírTV műsorán

A fordulatos sorozat négy részben mutatja be Dr. Béres József feltaláló izgalmas, drámai sorsát, küzdelmeit, igazságszerető személyiségét. A lebilincselő történet december 25-én, 26-án, 27-én és 28-án este 21 órától megtekinthető a HírTV műsorán.

Kóbor Jánosra emlékezünk

Pénteki Napi aktuális című műsorunkban élőben kapcsoljuk a Szent István-bazilikát, ahol gyászmisét tartanak a legendás zenész emlékére.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!