2024. 04. 16. Kedd Csongor napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Küldetés 11:00

Magyarország élőben

Magyarics Tamás: Sokakat érintő szigorításról döntött az USA bevándorlás-ügyben

Nem kapnak majd amerikai vízumot és tartózkodási engedélyt azok a bevándorlók, akik állami támogatást kérnek – jelentette be hétfőn a Fehér Ház. Az amerikai elnöki hivatal által nyilvánosságra hozott szabályozás október 15-én lép életbe.

  • Magyarics Tamás: Sokakat érintő szigorításról döntött az USA bevándorlás-ügyben

A jövőben az USA kormányzata elutasít minden olyan vízumot vagy tartózkodási engedélyt, amelynek kérelmezője nem rendelkezik megfelelő jövedelemmel vagy az amerikai állam biztosította forrásokat – például élelmiszerjegyeket, vagy szegényeknek fenntartott orvosi ellátást – vesz igénybe. A Szövetségi Közlönyben is nyilvánosságra hozott döntést a kormányzat azzal indokolta, hogy a bevándorlóknak „önellátóknak” kell lenniük, és „nem függhetnek állami forrásoktól, hanem inkább saját képességeikre, családtagjaik jövedelmére, szponzorokra és magánszervezetekre kell támaszkodniuk”. A vízumot, vagy a zöldkártyát kérelmezőknek jövedelmi kimutatást kell felmutatniuk.  

A témával kapcsolatban a Magyarország élőben vendége Magyarics Tamás amerika-szakértő, egyetemi tanár volt, aki azt mondta: Egyrészt egy valós probléma ez. Az igazság az, hogy az Egyesült államokban már az 1880-as évek óta azért szabályok léteznek arról, hogy kit engednek be és kit nem. Jelen pillanatban több mint 13 millió olyan ember él az Egyesült államokban, akik törvényesen vannak ott, de nem állampolgárok. Tehát megkapták a letelepedési engedélyt, az úgynevezett zöldkártyát, amellyel dolgozhatnak és egy bizonyos idő múlva állampolgárokká válhatnak. Viszont ezeknek az embereknek egy része különböző szolgáltatásokban részesül. Most egy olyan rendeletet hoznak, amelynek lényege, hogy bárki, aki 36 hónapon belül 12 hónapnál hosszabb ideig vesz igénybe egy szolgáltatást, nem kaphat tartós letelepedési engedélyt. A szakértő szerint az USA úgy gondolja, hogy ezzel le tudják venni a gazdasági és pénzügyi terheket az amerikai adófizetők nyakából és rákényszeríteni az embereket arra, hogy önsegélyezők legyenek. Amerikának egyik alapelve, hogy mindenki elsősorban saját magáért felelős.  

Hír TV 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!