2024. 04. 17. Szerda Rudolf napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Magyarország élőben

Lentner Csaba: Belső erőforrások optimalizálásával tudjuk a gazdaságot működtetni

A Hír TV Magyarország élőben című műsorában Lentner Csaba közgazdász, egyetemi tanár a költségvetéssel kapcsolatos kérdésekről beszélgetett Velkovics Vilmos műsorvezetővel.

  • Lentner Csaba: Belső erőforrások optimalizálásával tudjuk a gazdaságot működtetni

Ön, szakemberként milyen tendenciákat lát, mi következik a költségvetés alakulásából? – tette fel a kérdést Velkovics Vilmos műsorvezető.

Magyarország jól teljesít, anyagi biztonságban vannak a családok, a vállalkozásokat övező közgazdasági környezet kiszámítható. Olyan beazonosítható kockázat, amely akár a 2019-es akár a 2020-as költségvetési évre leselkedne egyszerűen nincsen. Mindezekből az következik, hogy az a fajta gazdasági dinamizmus és költségvetési egyensúly, amelyek az elmúlt évben kialakultak az továbbra is fönntartható, sőt azt kell mondjam a költségvetési egyensúly még fokozható is, tehát tovább javítható. Azt hangsúlyozva, hogy 10 év alatt a magyar államadósság GDP arányosan 20 százalékkal csökkent. Ez egy óriási teljesítés, egy korábban külső erőforrásokra szoruló, gyenge gazdaságpolitikával rendelkező ország számára. Tehát itt egy markáns irányváltás történt 2010-ben. Az eredmények igazolják a gazdaságpolitikát, Magyarország gazdasági dinamizmusban, pénzügyi egyensúlyban Európa vezető országává vált. 

- reflektált Lentner Csaba közgazdász, egyetemi tanár.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!