2023. 11. 29. Szerda Taksony napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Domonkosok Magyarországon 11:00

Magyarország élőben

Lejárnak a járvány elleni intézkedések, de a kormány megtalálta a megoldást

Pénteken és hétfőn több veszélyhelyzetre vonatkozó jogszabály lejár az ellenzék együttműködése híján, de mint arról Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár Magyarország élőben című műsorunkban beszámolt, a kormány megtalálta a megoldást, amit pedig csütörtökön a délelőtti Kormányinfón Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter fog ismertetni.

  • Lejárnak a járvány elleni intézkedések, de a kormány megtalálta a megoldást

Pénteken és hétfőn több veszélyhelyzetre vonatkozó jogszabály lejár. Holnap estig jogi megoldást kell találni, annak megakadályozására, hogy román vendégmunkások tízezrei rázúduljanak az osztrák-magyar határra, vissza kelljen kinyitni az iskolákat, újra fizetni kelljen a törlesztőket.

Szerda délelőtt európai uniós, illetve délután kormányülés is volt, illetve kezdődik a koronavírus elleni védekezésért létrehozott akciócsoportok ülése – hívta fel rá a figyelmet Kovács Zoltán. Itt – az államtitkár közlése szerint – áttekintették és áttekintik jogi megoldásokat. A politikus kiemelte,

a magyar baloldali ellenzék gyakorlatilag megtagadta az együttműködést a koronavírus elleni védekezésben.

Velkovics Vilmos kérdésére, hogy a magyar alkotmányosság keretein belül lesz-e jogi lehetőség Kovács Zoltán elmondta, a magyar alkotmányosság nagyon jól definiált és egy olyan új alaptörvény van, ami minden olyan esetet és keretet rögzített, amelyben intézkedéseket lehet hozni.

Egy dolog kiderült, a baloldali ellenzékre nem lehet számítani a vírus elleni védekezésben, felelőtlenséget mutattak, akkor, amikor az összefogásnak lett volna ideje

– tette hozzá.

A nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár elmondta, a kormány megtalálta a megoldásokat és Gulyás Gergely miniszter a Kormányinfón 10 órától elmondja, hogy miként lehet áthidalni azt az időszakot, amíg a törvényi felhatalmazása a kormánynak a különleges jogrend folytatására, illetve a védekezés hatékony folytatására meglesz.

Teljes beszélgetés:

 

HírTV

KAPCSOLÓDÓ:

Orbán Viktor az akciócsoportok késő esti megbeszélésén vesz részt

Kovács Zoltán: A fake news elleni küzdelem csak akkor fontos az EBESZ-nek, ha a jobboldal van hatalmon

 

További epizódok

Szanyi Tibor: Nem találtunk a történelemben olyan korszakot, ami szociális értelemben milliókat emelt fel

Szanyi Tibor: Nem találtunk a történelemben olyan korszakot, ami szociális értelemben milliókat emelt fel

A Magyarország élőben vendégeként Szanyi Tibor a Kádár-tervről és az ellenzéki összefogásról beszélt. 2021. szeptember 10.
Deutsch Tamás: Gyalázatos módon nekitámadt az Európai Bizottság a lengyeleknek

Deutsch Tamás: Gyalázatos módon nekitámadt az Európai Bizottság a lengyeleknek

A Magyarország élőben vendége Deutsch Tamás fideszes ep-képviselő volt. 2021. szeptember 10.
Csizmazia Gábor: 2001. szeptember 11-e alapvetően megváltoztatta az amerikai társadalom gondolkodását

Csizmazia Gábor: 2001. szeptember 11-e alapvetően megváltoztatta az amerikai társadalom gondolkodását

A Magyarország élőben vendége Csizmazia Gábor, a NEK Amerika Tanulmányok Kutatóintézetének munkatársa volt. 2021. szeptember 10.

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!