2020. szeptember 20.,
vasárnap, Friderika napja

Látványos kudarcba szaladt bele a magyar bevándorláspárti ellenzék

Hír TV

2019. július 10., szerda 19:40

A fideszes Deutsch Tamás és Gál Kinga bizottsági alelnök lesz az Európai Parlamentben, Hidvégi Balázs, Bocskor Andrea, valamint Trócsányi László megválasztását viszont elhalasztotta az EP. Mindez java részben azért, mert a magyar momentumos képviselők felbujtották frakciótársaikat, hogy blokkolják a magyar jelölteket. A bizottsági ülés után Hidvéghi Balázs a Hír TV tudósítójának Zöldhegyi Katalinnak úgy értékelt, hogy látványos kudarcba szaladt bele a magyar bevándorláspárti ellenzék, hiszen megpróbáltak szembemenni a magyar döntő többségének a kinyilvánított akaratával, valamint az Európai Parlament belső szabályaival is. Ifj. Lomnici Zoltán, a Századvég Alapítvány jogi szakértője a Hír Tv Magyarország élőben című műsorában úgy vélte, aki a saját honfitársai ellen áskálódik annak számolnia kell majd negatív belpolitikai következményekkel. A szakértő szerint az uniós csúcsvezetői jelölési rendszer is azt mutatja: a tagországok kádertemetőnek tartják az uniót.

„Vannak szokásjogok, írott és íratlan szabályok. Az európai parlamenti frakciók méretének arányában osztják el a különböző pozíciókat, és a magyar ellenzékiek azt akarták elérni, hogy fideszes politikus ne lehessen bizottsági alelnök, de nem jártak sikerrel, mert két pozícióra megválasztottak fideszes politikust a többi bizottságban pedig sor kerül további egyeztetésekre” – emelte ki Hidvéghi Balázs.

 
                                                  Hidvéghi Balázs Brüsszelben nyilatkozott a Hír TV-nek.
 

A politikus emlékeztetett, hasonló áskálódás ment végbe a múlt héten, amikor Járóka Lívia európai parlamenti alelnöki pozíciójáról született döntés.

Arra a felvetésre, hogy az Európai Parlament tulajdonképpen felrúgja a saját szabályait, Hidvéghi Balázs elmondta, ebben az élen járnak a bevándorláspárti és a magyar baloldali EP-képviselők az élen járnak úgy, hogy közben jogállamiságról papolnak és másokat előszeretettel oktatnak ki.

A tanulság az, hogy nem lehet az emberek döntő többségének akaratával szembemenni. Mi készen állunk arra, hogy harcoljunk, küzdjünk és mindenáron kiálljunk a magyarok érdekeiért

– fűzte hozzá a kormánypárti politikus.

A történtekre reagálva ifj. Lomnici Zoltán, a Századvég Alapítvány jogi szakértője Magyarország élőben című műsorunkban kiemelte, aki a saját honfitársai ellen megy, aki a szakértelmet alantas húzásokkal próbálja kompenzálni, annak számolnia kell a negatív belpolitikai következményekkel is.

Az alkotmányjogász Velkovics Vilmos műsorvezetőnek úgy vélekedett, az EU megítélése rendkívüli mélypontra fog jutni és könnyű préda lesz a nemzetközi politikai és gazdasági térben. Az Európai Parlamenten belüli soha nem látott megosztottság is kihat az EU megítélésére, miközben a versenytársak, mint Kína, India, az USA stabilitást mutatnak. ifj. Lomnici Zoltán emiatt is elengedhetetlennek tartja az uniós intézményrendszer reformját. A szakértő szerint az sem jó, hogy bizonyos tagországok kádertemetőnek tartják az uniót, hiszen bukott politikusokat kívánnak kulcspozíciókba jelölni.

Teljes beszélgetés: 

Hír TV