2021. április 11.,
vasárnap, Leó, Szaniszló napja

Láng Zsolt: A gazdaság működése nem állhat meg

Hír TV

2020. szeptember 9., szerda 20:16

Az ország legfontosabb turisztikai régiója kapta a legnagyobb ütést a koronavírus-járványtól. A budapesti turizmust teljesen padlóra küldte a külföldi vendégek elmaradása. A legfrissebb adatok szerint júliusban mindössze 78 ezer ember érkezett a fővárosba. A Fidesz-KDNP fővárosi frakciója ezért azt indítványozza, hogy Budapest a meglévő pénzéből különítsen el 50 milliárd forintot a bajba jutott vállalkozások megsegítésére. A javaslatról a kormánypártok képviselői rendkívüli közgyűlésen szavaznának. Láng Zsolt, a Fidesz-KDNP fővárosi frakcióvezetője volt Velkovics Vilmos műsorvezető vendége, Magyarország élőben című műsorunkban.

„Miközben látjuk, hogy a kormány, azt hiszem, hogy 9 ezer milliárdnál tart az az összeg, amelyet már most a gazdaság élénkítésére, illetve a munkaerők megtartására fordított, aközben a főváros lényegében nem tett semmit egyelőre, konkrét lépést annak érdekében, hogy megpróbáljon ő is belépni ebbe a helyzetbe és segíteni a saját vállalkozásait, a saját munkavállalóit. Teszem hozzá, olyan ágazatokban, amelyek nagyon fontos adó befizetői voltak eddig a fővárosnak. Márpedig a fővárosnak van pénze.”

- hangsúlyozta Láng Zsolt, a Fidesz-KDNP fővárosi frakcióvezetője.

Láng Zsolt szerint a fővárosnak el kéne különítenie a rendelkezésre álló 80-100 milliárd forintból 50 milliárd forintot, a gazdasági szereplők támogatására, valamint a járvány által leginkább érintett szektorok megsegítésére.

Tarlós István volt főpolgármester szerint Karácsony Gergely főpolgármester intézkedési egyfajta pótcselekvésnek inkább mondhatóak, mint valódi intézkedésnek.

Láng Zsolt, a Fidesz-KDNP fővárosi frakcióvezetője az együttműködés híve, ugyanakkor amiatt, hogy Karácsony Gergely nem ül le a kormányzati szereplőkkel, még nem tudott megvalósulni közös gondolkodás, közös munka.

„Azt gondolom, hogy most egy vírushelyzet van, amikor össze kell fogni. Az embereket, a Budapesten a munkájukért aggódókat, akik a gazdaság szereplői, nem érdeklik jelen pillanatban a politikai oldalak vagy a főváros, az ellenzék és a kormány vitája. Őket egy érdekli, hogy számíthatnak-e segítségre, van-e mögöttük olyan erő, aki egyébként ebben a helyzetben mögéjük kell. Szerintem ez közös felelősség.”

- jegyezte meg Láng Zsolt, a Fidesz-KDNP fővárosi frakcióvezetője Magyarország élőben című műsorunkban.

Hír TV