2022. 10. 06. Csütörtök Brúnó, Renáta napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Magyarország élőben

Láng Zsolt: A gazdaság működése nem állhat meg

Az ország legfontosabb turisztikai régiója kapta a legnagyobb ütést a koronavírus-járványtól. A budapesti turizmust teljesen padlóra küldte a külföldi vendégek elmaradása. A legfrissebb adatok szerint júliusban mindössze 78 ezer ember érkezett a fővárosba. A Fidesz-KDNP fővárosi frakciója ezért azt indítványozza, hogy Budapest a meglévő pénzéből különítsen el 50 milliárd forintot a bajba jutott vállalkozások megsegítésére. A javaslatról a kormánypártok képviselői rendkívüli közgyűlésen szavaznának. Láng Zsolt, a Fidesz-KDNP fővárosi frakcióvezetője volt Velkovics Vilmos műsorvezető vendége, Magyarország élőben című műsorunkban.

  • Láng Zsolt: A gazdaság működése nem állhat meg

„Miközben látjuk, hogy a kormány, azt hiszem, hogy 9 ezer milliárdnál tart az az összeg, amelyet már most a gazdaság élénkítésére, illetve a munkaerők megtartására fordított, aközben a főváros lényegében nem tett semmit egyelőre, konkrét lépést annak érdekében, hogy megpróbáljon ő is belépni ebbe a helyzetbe és segíteni a saját vállalkozásait, a saját munkavállalóit. Teszem hozzá, olyan ágazatokban, amelyek nagyon fontos adó befizetői voltak eddig a fővárosnak. Márpedig a fővárosnak van pénze.”

- hangsúlyozta Láng Zsolt, a Fidesz-KDNP fővárosi frakcióvezetője.

Láng Zsolt szerint a fővárosnak el kéne különítenie a rendelkezésre álló 80-100 milliárd forintból 50 milliárd forintot, a gazdasági szereplők támogatására, valamint a járvány által leginkább érintett szektorok megsegítésére.

Tarlós István volt főpolgármester szerint Karácsony Gergely főpolgármester intézkedési egyfajta pótcselekvésnek inkább mondhatóak, mint valódi intézkedésnek.

Láng Zsolt, a Fidesz-KDNP fővárosi frakcióvezetője az együttműködés híve, ugyanakkor amiatt, hogy Karácsony Gergely nem ül le a kormányzati szereplőkkel, még nem tudott megvalósulni közös gondolkodás, közös munka.

„Azt gondolom, hogy most egy vírushelyzet van, amikor össze kell fogni. Az embereket, a Budapesten a munkájukért aggódókat, akik a gazdaság szereplői, nem érdeklik jelen pillanatban a politikai oldalak vagy a főváros, az ellenzék és a kormány vitája. Őket egy érdekli, hogy számíthatnak-e segítségre, van-e mögöttük olyan erő, aki egyébként ebben a helyzetben mögéjük kell. Szerintem ez közös felelősség.”

- jegyezte meg Láng Zsolt, a Fidesz-KDNP fővárosi frakcióvezetője Magyarország élőben című műsorunkban.

Hír TV

További epizódok

Szanyi Tibor: Nem találtunk a történelemben olyan korszakot, ami szociális értelemben milliókat emelt fel

Szanyi Tibor: Nem találtunk a történelemben olyan korszakot, ami szociális értelemben milliókat emelt fel

A Magyarország élőben vendégeként Szanyi Tibor a Kádár-tervről és az ellenzéki összefogásról beszélt. 2021. szeptember 10.
Deutsch Tamás: Gyalázatos módon nekitámadt az Európai Bizottság a lengyeleknek

Deutsch Tamás: Gyalázatos módon nekitámadt az Európai Bizottság a lengyeleknek

A Magyarország élőben vendége Deutsch Tamás fideszes ep-képviselő volt. 2021. szeptember 10.
Csizmazia Gábor: 2001. szeptember 11-e alapvetően megváltoztatta az amerikai társadalom gondolkodását

Csizmazia Gábor: 2001. szeptember 11-e alapvetően megváltoztatta az amerikai társadalom gondolkodását

A Magyarország élőben vendége Csizmazia Gábor, a NEK Amerika Tanulmányok Kutatóintézetének munkatársa volt. 2021. szeptember 10.

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!