2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

CPAC Magyarország 2024 14:55

Magyarország élőben

Láng Zsolt: A budapesti sebességkorlátozás ügye egy gumicsont

A Hír TV Magyarország élőben extrában Láng Zsolttal, a Fidesz-KDNP fővárosi frakcióvezetőjével többek között arról beszélgetett Velkovics Vilmos műsorvezető, hogy Karácsony Gergelyék pénzért adják a kerületeknek a védőmaszkokat, Borbély Lénárddal, Csepel polgármesterével a kerületbe költöztetendő hajléktalanok ügye került terítékre. Míg Kránitz Balázzsal a májusban újrainduló repülőgépjáratok volt a téma.

  • Láng Zsolt: A budapesti sebességkorlátozás ügye egy gumicsont

Pénzért adják Karácsony Gergelyék a koronavírus elleni védőfelszerelést a kerületeknek. Egy szűrővel ellátott, FFP2-es maszkért például több mint 1000 forintot kérnek. tette fel a kérdést a műsorvezető a Fidesz-KDNP fővárosi frakcióvezetőjének.

Pénzért adják Karácsony Gergelyék a koronavírus elleni védőfelszerelést a kerületeknek. Egy szűrővel ellátott, FFP2-es maszkért például több mint 1000 forintot kérnek. Honnan tudták meg, hogy Karácsonyék pénzért adják a maszkokat - tette fel a kérdést a műsorvezető a Fidesz fővárosi frakcióvezetőjének.

A polgármesterek kaptak arról levelet, hogy biztosít maszkokat a főváros, de ennek költségei vannak – válaszolta Láng Zsolt, majd hozzátette, hogy

ez nem újdonság mivel a közterületek fertőtlenítéséért is fizetni kellett a fővárosnak. Egy óra 30 ezer forintba került.

A frakcióvezető felhívta arra a figyelmet, hogy érdekes, hogy miközben az ellenzéki fővárosi vezetés a kormányra mutogat a jelenlegi járványügyi helyzetben mindenért, ilyen esetek előfordulnak.

Ezt követően a budapesti sebességkorlátozás témáját fejtette ki bővebben Láng Zsolt. A politikus hangot adott annak a véleményének, hogy frakciótársaival nem értik, hogy Karácsony Gergely miért a járvány kellős közepén hozakodott elő ezzel a javaslatával.

Hiszen a válságkezelés elején járnak, és az lenne a fontosabb, hogy újra életet leheljenek a gazdaságba és a turizmusba

- emelte ki. Majd elhangzott, hogy ez az ügy amolyan gumicsont, amely eltereli a figyelmet arról, hogy a főpolgármester és köre nem áll a helyzet magaslatán a válságkezelést illetően.

Karácsony hosszabb távon nullára szeretné csökkenteni a halálos balesetek számát Budapesten

Magyar Autóklub: Karácsony ne döntsön egyedül a sebességkorlátozásról

 

A csepelieket nem kérdezték meg a hajléktalanszállóról

Hajléktalanokkal bünteti Csepelt Karácsony Gergely - ezt írja a Magyar Nemzet. A napilap szerint a főpolgármester a járványhelyzetre hivatkozva, a kerület megkérdezése nélkül hajléktalanokat költöztetne Csepel központjába. Borbély Lénárd, a városrész polgármestere nyílt levélben tiltakozott a döntés ellen, a Táncsics Mihály utcai épület közelében ugyanis óvoda, védőnői szolgálat, felnőtt és gyermekorvosi rendelőintézetek és iskolák is állnak.

„Senki nem egyeztetett velünk ebben a kérdésben. Teljesen véletlenül szúrtuk ki kollégáinkon keresztül, hogy ebben a fővárosi ingatlanban, ami egyébként bezárásáig egy iskola volt munkálatok zajlanak, illetve fertőtlenítés. Ezt követően tájékozódtunk az ott dolgozó emberektől és ők mondták el, hogy milyen szándék van kilátásba helyezve. Tehát, hogy egy hajléktalanszállót fognak ott kialakítani a főváros utasítására”

- mondta Csepel polgármestere. Hozzátette, online petíciót indított a tervezett hajléktalanszálló ellen.

Németh Szilárd: Karácsony állítsa le az egykori csepeli iskola hajléktalanszállóvá alakítását!

Magyar Nemzet: Csepelen alakítana ki újabb hajléktalanszállót Karácsony Gergely

 

Kránitz Balázs: Tizenhat útvonalon közlekedtet járatokat a Wizz Air május elejétől

A Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér (korábbi nevén Budapest Ferihegy Nemzetközi Repülőtér) 99 százalékos visszaesésen van túl forgalmát tekintve, a koronavírus okozta világjárvány miatt. Kránitz Balázs újságíró, idegenvezető mondta el Magyarország élőben extra című műsorunkban, mi várható a következő hetekben.

A nagy repterek többségének forgalma biztonságban volt eddig is, mivel ott fordulnak meg a nagyobb légitársaságok repülőgépei. A kisebbeknek viszont újra kell indítaniuk forgalmukat.

A Wizz Air május első két hetében járatainak számát a mostani hatról tizenhatra tervezi növelni. Az azt követő két hét tervei még függőben vannak.

A járatokon kesztyű és maszk viselése, valamint, fertőtlenítő használata kötelező lesz. Ezen felül a távolságtartás érdekében bizonyos ülések blokkolva lesznek

– mondta Kránitz Balázs.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Deutsch Tamás figyelmeztet Magyar Péter kapcsán + videó

Deutsch Tamás figyelmeztet Magyar Péter kapcsán + videó

Magyar Péter háborúpárti. Háborúpárti külföldi támogatói vannak, és háborúpárti partnereket keres külföldön. Magyar Péter ezért a legdurvább háborús retorikát képviselő Európai Néppárthoz akar csatlakozni - közölte Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselője a kormánypárt közösségi oldalára feltöltött videóban. 

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!