2023. 03. 24. Péntek Gábor, Karina napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:10

Magyarország élőben

Lánczi Tamás: Tarlós karakterét erősnek látják a választók

Titokban rögzített kép-és hangfelvételek, korrupciógyanús ügyek, egyre durvább politikai közbeszéd. Sokak szerint a rendszerváltás óta a legdurvább 50 napon van túl az ország, ami a kampányt illeti, de valóban senki és semmi nem számít már? Mi alapján dönt majd vasárnap a függöny mögött a választó? Ezekről és a pártok esélyeiről beszélgetett Lánczi Tamás, politológus és Farkas Örs, politikai elemző a Hír TV Magyarország élőben című műsorában Földi-Kovács Andrea műsorvezetése mellett.

  • Lánczi Tamás: Tarlós karakterét erősnek látják a választók

Számos kutatás és mérés született szinte hetente arra vonatkozóan, hogy Tarlós István és Karácsony Gergely támogatottsága hogyan alakul a választópolgárok körében. Mi az, amit mérlegelnek egy főpolgármester személyében a választók? – tette fel a kérdést Földi-Kovács Andrea.

Nem csak a fővárosi, hanem általában a települési szavazók, amikor a településeikről és azoknak az elöljáróikról döntenek akkor alapvetően egyfajta gondnokot keresnek, tehát egy olyan típusú embert, aki rendet tart és képes arra, hogy ezt a rendet betartsa és betartassa másokkal, tehát egy olyan erős kezű vezetőt, aki alapvetően képes a rendet szavatolni. Én azt látom, hogy a Tarlós előnye is ebből fakad, mert azzal együtt, hogy a fővárosban a kormánypárti és ellenzéki szavazóknak a tábora nagyjából fej-fej mellett van, de mégis látható, hogy Tarlós azért tud erősebb lenni és az előnye abból származik, hogy az ő karakterét erősnek látják, az ellenfeléét, Karácsony Gergelyét pedig gyengének. Nem véletlen, hogy a kormánypártoknak az a szlogenje, hogy Karácsony Gergely alkalmatlan, az tapad is rá, mert egyszerűen passzol a karakteréhez és ezt az emberek érzékelik

– reflektált Lánczi Tamás, politológus.

Vannak kiemelt helyszínek, melyekre mind az ellenzék mind a jobboldal fókuszál, melyek ezek és hol várhatóak a legszorosabb küzdelmek, akár országos, akár fővárosi viszonylatban? – kérdezte Földi-Kovács Andrea műsorvezető.

Nem bocsátkoznék esélylatolgatásba, nyilvánvalóan az elsődleges figyelem majd a fővárosra, a fővárosi kerületekre, illetve a megyei jogú városokra, székhelyekre irányul. Értelemszerűen miután az ellenzéki pártok is ezt célozták meg, hiszen azt gondolják, hogy itt van még közösség, ahol lehet esetleg politikát csinálni, ezért nyilvánvalóan ide fordítottak nagyobb erőt és ennek a kampánynak látszik majd az eredménye, tehát ezt tekinteném kvázi csatatérnek, viszont megint csak hangsúlyoznám, hogy ezek nem valós érzetek, ugye megpróbálta minden egyes nagyobb városban az ellenzék azt a látszatot kelteni, hogy egyfajta váltó hangulat van és az elégedetlenség az már lassan az egész országot elsöpri, ezzel szemben a választók és itt elég csak az európai uniós választásra visszautalni, alapvetően elégedettek azokkal a tendenciákkal, folyamatokkal, tervekkel, amelyeket a magyar kormány, illetve kormánypártok megfogalmaznak. Ez az érzés ez nem ment át és biztos, hogy vannak olyan kerületek vagy városok, ahol a helyi vezető kérdéses, hogy ki lesz október 13-án, ennek ellenére én arra számítok, hogy mondjuk a 14-es választási eredménnyel megegyező születhet most hétvégén is

– mondta Farkas Örs, politikai elemző.

Hír TV

További epizódok

Szanyi Tibor: Nem találtunk a történelemben olyan korszakot, ami szociális értelemben milliókat emelt fel

Szanyi Tibor: Nem találtunk a történelemben olyan korszakot, ami szociális értelemben milliókat emelt fel

A Magyarország élőben vendégeként Szanyi Tibor a Kádár-tervről és az ellenzéki összefogásról beszélt. 2021. szeptember 10.
Deutsch Tamás: Gyalázatos módon nekitámadt az Európai Bizottság a lengyeleknek

Deutsch Tamás: Gyalázatos módon nekitámadt az Európai Bizottság a lengyeleknek

A Magyarország élőben vendége Deutsch Tamás fideszes ep-képviselő volt. 2021. szeptember 10.
Csizmazia Gábor: 2001. szeptember 11-e alapvetően megváltoztatta az amerikai társadalom gondolkodását

Csizmazia Gábor: 2001. szeptember 11-e alapvetően megváltoztatta az amerikai társadalom gondolkodását

A Magyarország élőben vendége Csizmazia Gábor, a NEK Amerika Tanulmányok Kutatóintézetének munkatársa volt. 2021. szeptember 10.

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!