2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

A Hold válaszolt - Portréfilm Bay Zoltánról

Következik:

Híradó 12:00

Magyarország élőben

Lánczi Tamás: Tarlós karakterét erősnek látják a választók

Titokban rögzített kép-és hangfelvételek, korrupciógyanús ügyek, egyre durvább politikai közbeszéd. Sokak szerint a rendszerváltás óta a legdurvább 50 napon van túl az ország, ami a kampányt illeti, de valóban senki és semmi nem számít már? Mi alapján dönt majd vasárnap a függöny mögött a választó? Ezekről és a pártok esélyeiről beszélgetett Lánczi Tamás, politológus és Farkas Örs, politikai elemző a Hír TV Magyarország élőben című műsorában Földi-Kovács Andrea műsorvezetése mellett.

  • Lánczi Tamás: Tarlós karakterét erősnek látják a választók

Számos kutatás és mérés született szinte hetente arra vonatkozóan, hogy Tarlós István és Karácsony Gergely támogatottsága hogyan alakul a választópolgárok körében. Mi az, amit mérlegelnek egy főpolgármester személyében a választók? – tette fel a kérdést Földi-Kovács Andrea.

Nem csak a fővárosi, hanem általában a települési szavazók, amikor a településeikről és azoknak az elöljáróikról döntenek akkor alapvetően egyfajta gondnokot keresnek, tehát egy olyan típusú embert, aki rendet tart és képes arra, hogy ezt a rendet betartsa és betartassa másokkal, tehát egy olyan erős kezű vezetőt, aki alapvetően képes a rendet szavatolni. Én azt látom, hogy a Tarlós előnye is ebből fakad, mert azzal együtt, hogy a fővárosban a kormánypárti és ellenzéki szavazóknak a tábora nagyjából fej-fej mellett van, de mégis látható, hogy Tarlós azért tud erősebb lenni és az előnye abból származik, hogy az ő karakterét erősnek látják, az ellenfeléét, Karácsony Gergelyét pedig gyengének. Nem véletlen, hogy a kormánypártoknak az a szlogenje, hogy Karácsony Gergely alkalmatlan, az tapad is rá, mert egyszerűen passzol a karakteréhez és ezt az emberek érzékelik

– reflektált Lánczi Tamás, politológus.

Vannak kiemelt helyszínek, melyekre mind az ellenzék mind a jobboldal fókuszál, melyek ezek és hol várhatóak a legszorosabb küzdelmek, akár országos, akár fővárosi viszonylatban? – kérdezte Földi-Kovács Andrea műsorvezető.

Nem bocsátkoznék esélylatolgatásba, nyilvánvalóan az elsődleges figyelem majd a fővárosra, a fővárosi kerületekre, illetve a megyei jogú városokra, székhelyekre irányul. Értelemszerűen miután az ellenzéki pártok is ezt célozták meg, hiszen azt gondolják, hogy itt van még közösség, ahol lehet esetleg politikát csinálni, ezért nyilvánvalóan ide fordítottak nagyobb erőt és ennek a kampánynak látszik majd az eredménye, tehát ezt tekinteném kvázi csatatérnek, viszont megint csak hangsúlyoznám, hogy ezek nem valós érzetek, ugye megpróbálta minden egyes nagyobb városban az ellenzék azt a látszatot kelteni, hogy egyfajta váltó hangulat van és az elégedetlenség az már lassan az egész országot elsöpri, ezzel szemben a választók és itt elég csak az európai uniós választásra visszautalni, alapvetően elégedettek azokkal a tendenciákkal, folyamatokkal, tervekkel, amelyeket a magyar kormány, illetve kormánypártok megfogalmaznak. Ez az érzés ez nem ment át és biztos, hogy vannak olyan kerületek vagy városok, ahol a helyi vezető kérdéses, hogy ki lesz október 13-án, ennek ellenére én arra számítok, hogy mondjuk a 14-es választási eredménnyel megegyező születhet most hétvégén is

– mondta Farkas Örs, politikai elemző.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!