2021. március 2.,
kedd, Lujza napja

Kozma Imre: A szeretet az ember élő és éltető eleme

Hír TV

2020. december 23., szerda 19:50

Karácsony közeledtével egyre gyakrabban eszünkbe jutnak gyermekkorunk tökéletes vagy éppen tökéletesnek vélt, életünk kevésbé szép karácsonyi időszakai. 2020. karácsonya merőben különbözik a korábbi évek ünnepeitől. A járvány árnyékában a félelem, a bezártság, a magány, a kilátástalanság uralja ezt az időszakot.

Két évvel ezelőtt Kozma Imre atya karácsonyi üzenetében úgy fogalmazott, hogy: Európa veszélyben van. Már nem könnyű karácsonyt ünnepelni, mert elkezdtünk egy Isten nélküli világot építeni. Akkor azt is hozzátette, hogy elhittük azt, hogy Paradicsomot lehet teremteni Isten nélkül ezen a földön. Vajon a 2020-as év eseményei közelebb vittek-e bennünket Istenhez? Erről beszélgetett Kozma Imre, a Betegápoló Irgalmasrend Magyarországi vezetője Velkovics Vilmos műsorvezetővel, Magyarország élőben című műsorunkban.

„Nem szabad elfelejteni, hogy a keresztény Európa a hitben fogant, a kereszténységben fogant. Ez rendkívül fontos és erről sem szoktunk beszélni, hogy a keresztény Európa országai mind a hitre hivatkozva jöttek létre. A fejedelmek, a királyok valamiképpen mindannyian abban az időben Istenre hivatkoztak. Ezek között a legnagyobb a mi István királyunk volt.”

- jegyezte meg Kozma Imre atya.

„Amikor mi valóban karácsonyra készülünk, akkor nekünk ezt nem szabad elfelejteni, hogy milyen úton indítottak el bennünket és akkor, amikor ünnepelni készülünk, akkor egy kicsit többet kellene foglalkozni azzal, hogy mit is jelent az, hogy sziklára építette a mi országunkat és a hitünket is.”

- folytatta később Kozma Imre, a Betegápoló Irgalmasrend Magyarországi vezetője.

A kereszténység üzenetéről, az egykor Európából induló keresztény misszióról és az európai kereszténység értékeiről is beszélt Kozma Imre, Magyarország élőben című műsorunkban, majd többek között azt is hangsúlyozta:

„Az életvezetés fonala nem a mi kezünkben van, az viszont igen, hogy a sarkaiból kiforgatott világot, meg kiforgatott egyéni életünket rendbe tehetjük.”

Teljes adás:

Hír TV