2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Magyarország élőben

Kozma Imre: A szeretet az ember élő és éltető eleme

Karácsony közeledtével egyre gyakrabban eszünkbe jutnak gyermekkorunk tökéletes vagy éppen tökéletesnek vélt, életünk kevésbé szép karácsonyi időszakai. 2020. karácsonya merőben különbözik a korábbi évek ünnepeitől. A járvány árnyékában a félelem, a bezártság, a magány, a kilátástalanság uralja ezt az időszakot.

  • Kozma Imre: A szeretet az ember élő és éltető eleme

Két évvel ezelőtt Kozma Imre atya karácsonyi üzenetében úgy fogalmazott, hogy: Európa veszélyben van. Már nem könnyű karácsonyt ünnepelni, mert elkezdtünk egy Isten nélküli világot építeni. Akkor azt is hozzátette, hogy elhittük azt, hogy Paradicsomot lehet teremteni Isten nélkül ezen a földön. Vajon a 2020-as év eseményei közelebb vittek-e bennünket Istenhez? Erről beszélgetett Kozma Imre, a Betegápoló Irgalmasrend Magyarországi vezetője Velkovics Vilmos műsorvezetővel, Magyarország élőben című műsorunkban.

„Nem szabad elfelejteni, hogy a keresztény Európa a hitben fogant, a kereszténységben fogant. Ez rendkívül fontos és erről sem szoktunk beszélni, hogy a keresztény Európa országai mind a hitre hivatkozva jöttek létre. A fejedelmek, a királyok valamiképpen mindannyian abban az időben Istenre hivatkoztak. Ezek között a legnagyobb a mi István királyunk volt.”

- jegyezte meg Kozma Imre atya.

„Amikor mi valóban karácsonyra készülünk, akkor nekünk ezt nem szabad elfelejteni, hogy milyen úton indítottak el bennünket és akkor, amikor ünnepelni készülünk, akkor egy kicsit többet kellene foglalkozni azzal, hogy mit is jelent az, hogy sziklára építette a mi országunkat és a hitünket is.”

- folytatta később Kozma Imre, a Betegápoló Irgalmasrend Magyarországi vezetője.

A kereszténység üzenetéről, az egykor Európából induló keresztény misszióról és az európai kereszténység értékeiről is beszélt Kozma Imre, Magyarország élőben című műsorunkban, majd többek között azt is hangsúlyozta:

„Az életvezetés fonala nem a mi kezünkben van, az viszont igen, hogy a sarkaiból kiforgatott világot, meg kiforgatott egyéni életünket rendbe tehetjük.”

Teljes adás:

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!