2022. 08. 13. Szombat Ipoly napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Kémek a porfészekben - Rimmer Gábor története 11:05

Magyarország élőben

Kövér László: Ritkaság egy ilyen megnyomorítás után, hogy egy nemzet azt mondhatja, köszöni szépen, jól van

Június 4-én ünnepeljük a nemzeti összetartozást és gyászoljuk is a 101 évvel ezelőtti országvesztést is – jelentette ki Kövér László, az Országgyűlés elnöke a HírTV Magyarország élőben című műsorában, pénteken. A házelnök szerint 101 évvel ezelőtt nem csupán arról volt szó, hogy a történelmi Magyarországot feldarabolják, hanem valójában életképtelenségre is próbálták ítélni. Kövér László adásunkban beszélt a kisebbségi jogvédelemről, az Európai Unió politikájáról, a parlamentben héttől-hétre botrányt okozó politikusokról, valamint a 2022-es magyar országgyűlési választás tétjéről is.

  • Kövér László: Ritkaság egy ilyen megnyomorítás után, hogy egy nemzet azt mondhatja, köszöni szépen, jól van

A két világháború közötti gazdasági, kulturális és politikai teljesítmény az ország történetének legszebb lapjaira való Kövér László szerint.

Ritkaság a világtörténelemben, hogy egy ilyen megnyomorítás után egy nemzet 101 év után azt mondhatja, köszöni szépen, jól van – fogalmazott.

A házelnök azt mondja, a határon túli magyarok java részben önerejükből az utódállamok hasznos polgáraivá tudtak válni. Velkovics Vilmos felvetésére, hogy néhány hónapja a szlovák külügyi államtitkár biztonsági kockázatnak nevezte a magyar kisebbséget, emellett Ukrajnában nagyon komoly feszültségeket okoz a magyar nyelv használata, Kövér László elmondta,

szomorú, hogy mind a mai napig vannak olyanok, akik tudatosan játszanak rá az etnikai kártyára.

Kiemelte, szerencsére vannak pozitív példák is, hiszen számos, a többségi nemzethez tartozó politikus felismerte, hogy sokkal többre lehet menni együttműködéssel, összetartozással. Példaként hozta fel Szerbiát, hiszen ott hosszú ideje egy stabil, kiengesztelődési és barátkozási folyamat indult el, a szerbiai politikai elit rájött, hogy az érdekeink nagyon is egybeesnek, egymásra támaszkodva előrébb tudunk jutni, mint egymás ellenében.

Ott voltak a legdurvább konfliktusok és ha velük előrébb tudtunk jutni, akkor ne adjuk fel a reményt, hogy ezt előbb-utóbb a Kárpát-medence minden népe és vezetője meg fogja érteni

– tette hozzá.

Arra a felvetésre, hogy az uniós bíróság elutasította Magyarországnak a Sargentini-jelentés megszavazásának módja miatt benyújtott keresetét, Kövér László úgy fogalmazott,

az Európai Parlament az európai demokráciák elleni merényletek egyike, az Európai Parlament nem a demokráciáért van, hanem az ellen dolgozik.

Azok, akik azt vizionálják, hogy egyenesen Brüsszelből összeállított európai pártistákról kellene szólnia az Európai Parlamentnek szavazni, azok vagy nincsenek tisztában azzal, hogy hogyan érez egy egyszerű választópolgár Portugáliától Romániáig, vagy pedig egy nagyon cinikus játékot folytatnak, demokratikus mezben öltöztetve valójában annak a bürokráciának és oligarchiának a szekértolói, akik birodalmat akarnak csinálni Európából, nem pedig a szuverén nemzetállamok szövetségét – mutatott rá az Országgyűlés elnöke.

A magyar parlamenti botrányokkal kapcsolatban Kövér László elmondta, szerinte szándékosan hozzák hétről-hétre olyan helyzetbe, hogy ne legyen más választása, mint szankciókkal élni.

A házelnök a házszabály szellemében próbál megálljt parancsolni a „hülyéskedésnek”, de – tette hozzá –

ilyenkor diktatúrát óbégatnak utána, a többmilliós fizetéssel bíró frakcióvezető pedig koldulhatja végig az országot.

Az egész egy bazári tréfa, egy kocsmai vicc – jelentette ki.

Teljes beszélgetés:

HírTV

 

További epizódok

Szanyi Tibor: Nem találtunk a történelemben olyan korszakot, ami szociális értelemben milliókat emelt fel

Szanyi Tibor: Nem találtunk a történelemben olyan korszakot, ami szociális értelemben milliókat emelt fel

A Magyarország élőben vendégeként Szanyi Tibor a Kádár-tervről és az ellenzéki összefogásról beszélt. 2021. szeptember 10.
Deutsch Tamás: Gyalázatos módon nekitámadt az Európai Bizottság a lengyeleknek

Deutsch Tamás: Gyalázatos módon nekitámadt az Európai Bizottság a lengyeleknek

A Magyarország élőben vendége Deutsch Tamás fideszes ep-képviselő volt. 2021. szeptember 10.
Csizmazia Gábor: 2001. szeptember 11-e alapvetően megváltoztatta az amerikai társadalom gondolkodását

Csizmazia Gábor: 2001. szeptember 11-e alapvetően megváltoztatta az amerikai társadalom gondolkodását

A Magyarország élőben vendége Csizmazia Gábor, a NEK Amerika Tanulmányok Kutatóintézetének munkatársa volt. 2021. szeptember 10.

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas! A világ legnagyobb és legbefolyásosabb konzervatív rendezvényén Orbán Viktor mond nyitóbeszédet! A magyar miniszterelnök dallasi beszéde augusztus 4-én 20 óra 30 perctől a HírTV műsorán!!!
Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!