2024. 02. 23. Péntek Alfréd napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Hazahúzó 01:00

Magyarország élőben

Kovács Zoltán: Nem lehet ugyanazokkal a módszerekkel harcolni

Olyan intézkedéseket szeretnénk bevezetni, amelyeket a magyarok elfogadnak és be is tartanak. Nem lehet ugyanazokkal a módszerekkel harcolni - erről beszélt Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár a Hír Tv Magyarország élőben című műsorában. Kovács Zoltán arra is kitért, hogy péntek reggel jelennek meg az új intézkedéseket tartalmazó rendeletek.

  • Kovács Zoltán: Nem lehet ugyanazokkal a módszerekkel harcolni

Újabb járványügyi intézkedéseket jelentett be szerdán Orbán Viktor miniszterelnök, aki tegnap arról is beszélt, hogy a második hullám tetőpontja december-január környékén várható. Ez azt jelenti, hogy minimum négy hónapig csak szigorodni fognak az intézkedések - tette fel a kérdést a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkárnak Földi-Kovács Andrea műsorvezető.

Ez a mondat nem ezt jelenti, hanem addig a számok valószínűleg nőni fognak. Mindezt nem mi mondjuk, hanem azok a szakemberek, akikkel az elmúlt nyolc-kilenc hónapban folyamatosan együttműködtünk. De ez azt is jelenti, hogyha elérjük a csúcsot, akkor utána még a második hullám lecsengése is el fog tartani több hónapig.

Arra kell számítanunk, hogy a következő fél évben napi szinten kell foglalkoznunk a vírus terjedésével és a védekezésnek a kérdésével

– hangsúlyozta Kovács Zoltán, majd hozzátette, hogy ez nem automatikusan jelenti a szigorítást.

Az államtitkár ezt követően azzal folytatta, hogy most is kellő időben kell meghozni a kellő lépéseket, azonban ez most annyiban tér el a tavaszi időszaktól, hogy fel vagyunk vértezve azzal a tudással, azokkal a kapacitásokkal, amelyek ahhoz szükségesek, hogy a második hullámmal kapcsolatban is hatékonyan tudjunk védekezni.

Olyan intézkedéseket szeretnénk bevezetni, amelyeket a magyarok elfogadnak és be is tartanak. A nemzeti konzultációból pedig az rajzolódott ki, hogy az emberek mást várnak, mint tavasszal a védekezést illetően. Nem lehet ugyanazokkal a módszerekkel harcolni. 

– szögezte le az államtitkár. 

Kovács Zoltán arra is kitért, hogy péntek reggel jelennek meg az új intézkedéseket tartalmazó rendeletek, amelyek minden szempontból pontosítani fognak. Majd kiemelte, hogy ahhoz, hogy az ország működjön a lakosság együttműködésére is szükség van.

Teljes beszélgetés:

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!