2024. 06. 13. Csütörtök Antal, Anett napja
Jelenleg a TV-ben:

Komment

Következik:

Napindító 07:30

Magyarország élőben

Koskovics Zoltán: Senkitől nem lehet elvárni, hogy olyan életmódot ünnepeljen, ami számára visszatetsző

  • Koskovics Zoltán: Senkitől nem lehet elvárni, hogy olyan életmódot ünnepeljen, ami számára visszatetsző

 Gyermekek váltak az LMBTQ-propaganda célpontjává, mely lassan gyakorlatilag a jó ízlés határait feszegetve zajlik. A melegjogi kérdések közül is úgy tűnik, hogy az extrém dolgok kerülnek előtérbe.

-        Mikor kezdődött ez a folyamat

-        vezette fel a beszélgetést és kérdezte Velkovics Vilmos vendégétől, Koskovics Zoltántól, az Alapjogokért Központ geopolitikai elemzőjétől.

-        A 20. század második felében kezdődött a folyamat egy teljesen vállalható céllal. Úgy indult, hogy megpróbálták meggyőzni a többségi társadalmat arról, hogy a homoszexuális embereket nem szabad bántani- mondta az elemző hozzátéve meggyőződését, miszerint mindannyian egyetértünk azzal, hogy sem verbálisan, sem fizikailag nem szabad bántani embertársainkat.

 

-        Következő lépésként a homoszexualitást megpróbálták normális dolognak beállítani, amit  a társadalomnak egy vállrándítással kell elintéznie

-        folytatta Koskovics Zoltán emlékeztetve arra, hogy ekkor még szigorúan csak felnőttekről esett szó a téma kapcsán. A kilencvenes években megjelentek a különböző Pride felvonulások, ahol kezdetben még a melegjogi aktivisták az eredményeiket ünnepelték: megszűnt a diszkrimináció, egyre kevesebb sérelem éri a homoszexuálisokat a társadalomban.

-        Majd egyszer csak észrevétlenül az ünneplés, a felvonulások átváltoztak Pride hetekké, hónapokká, napokká és immár nem a jogvédelemben elért sikereiket kezdték el ünnepelni, hanem magát a homoszexualitást.

Teljes beszélgetés:

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

A választáson túl vagyunk, de az eredményen közel sem + videó

A választáson túl vagyunk, de az eredményen közel sem + videó

A Nemzeti Választási Bizottság (NVB) szerdai ülésén elrendelte a főpolgármester-választás érvénytelen szavazatainak újraszámolását. A HírTV Napi aktuális című műsorának vendége volt Trencséni Dávid újságíró és Kovács András, az Origo főmunkatársa.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!