2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Magyarország élőben

Kósa Lajos: A haza nem egy állapot, hanem feladat, amit mindig ápolni kell

Az ellenzéknek a magyar szabadsággal kapcsolatban nincs mondanivalója - így reagált Kósa Lajos Magyarország élőben extra című műsorunkban arra, hogy az ellenzék bojkottálta az Országgyűlés ünnepi ülését. A Fidesz parlamenti képviselője egyike annak a négy embernek, aki 30 éve tagja a parlamentnek.

  • Kósa Lajos: A haza nem egy állapot, hanem feladat, amit mindig ápolni kell

Nosztalgikusnak értékelte Kósa Lajos az Országgyűlés ünnepi összehívását, amit abból az alkalomból tartottak, hogy 30 éve, 1990. május 2-án évvel tartotta alakuló ülését a rendszerváltás utáni első szabad választások eredményeként létrejött parlament. A Fidesz országgyűlési képviselője szerint azonban szó sincs arról, hogy 30 év távlatából lezárultak volna a feladatok. Emlékeztetett, azok közül, akik 1990-ben letették az esküt és azóta is parlamenti képviselők még négyen vannak: Orbán Viktor, Kövér László, Németh Zsolt és ő maga.

Földi-Kovács Andrea felvetésre, hogy miért fontos az emlékezés ebben az időszakban, Kósa Lajos elmondta,

a magyar történelemben 1990. május 2-án alakult meg az első, egyenlő, titkos és szabad választójogon alapuló magyar parlament és vívta ki a magyar szabadságot, függetlenséget, demokráciát, jogállamiságot, ami komoly érték.

Varga Béla, aki tagja volt az 1947-es Országgyűlésnek és aki beszédet mondott korelnökként 1990-ben is azt mondta, az emberi szabadság nem körülmény, hanem feladat – emlékeztetett Kósa Lajos. Közlése szerint ők ezt a kijelentést úgy módosították, hogy a haza nem egy állapot, hanem feladat, amit mindig ápolni és fejleszteni kell, hiszen csak a hazában lehet megvalósítani a szabadságot, a függetlenséget, a demokráciát.

A magyar parlamentnek mindig dolga van a hazával, a szabadsággal, a függetlenséggel, a jogállamisággal, a joguralommal, a demokráciával

– szögezte le a politikus.

Arra a közbevetésre, hogy a Fidesz-KDNP politikusai és két független képviselő „magában ünnepelt” az ellenzéki bojkott miatt, az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának fideszes elnöke úgy értékelte, hogy az ellenzéknek - nem meglepő módon - a magyar szabadsággal kapcsolatban nincs mondanivalója.

A magyar függetlenséggel kapcsolatban sincs mondanivalója, hiszen ők az európai egyesült államok talaján mozognak. folyamatosan azt keresik, hogy nem a magyar érdekérvényesítés, a magyar függetlenség megvalósítása a fontos, hanem a nagy világpolitika erők központja korábban Moszkva, most Brüsszel Washington mit mondanak. és abba próbálnak betagozódni

– jelentette ki Kósa Lajos.

Teljes beszélgetés:

 

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!