2020. augusztus 8.,
szombat, László napja

Könnyid László: Május vége óta töretlenül erősödik a belföldi turizmus

Hír TV

2020. július 2., csütörtök 19:03

50 nap alatt a padlóra került a turizmus idehaza, hiszen február végétől, március elejétől érzékelhetően visszaestek a számok a szektorban, áprilisban és májusban pedig nulla turizmusról beszélhetünk - mondta el Könnyid László, a a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgató-helyettese a Hír TV Magyarország élőben című műsorában. Könnyid László arról is beszélt, hogy a pünkösdi hosszú hétvége fordulópontot jelentett, azóta töretlenül erősödik a belföldi turizmus.

Földi-Kovács Andrea műsorvezető arra kérte Könnyid Lászlót, hogy összegezze, a járvány milyen hatást gyakorolt a belföldi turizmusra.

50 nap alatt a padlóra került a turizmus idehaza, hiszen február végétől, március elejétől érzékelhetően visszaestek a számok a szektorban, majd valamennyi szálláshely bezárta a kapuit, áprilisban és májusban pedig nulla turizmusról beszélhetünk

– válaszolta a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgató-helyettese.

A lesújtó adatok ismertetése után Könnyid László az újranyitás hatásairól is beszélt. Megjegyezte, hogy a vízválasztó a pünkösdi hétvége volt, ekkor kinyitott a szálláshelyek többsége, és újraindult a belföldi turizmus. A vendéglátóhelyek is kitárták a kapuikat vidéken, Budapesten azonban május végén, június legelején még más volt a helyzet, de kijelenthető, hogy május vége óta belföldi turizmus töretlenül erősödik.

Jelentősen megugrott vidéken a vendégéjszakák száma, és mintegy 50 százalékkal nőtt a SZÉP-kártya használat is országosan. Budapest azonban jóval alacsonyabb szinten van még a vidékhez képest, hiszen jóval kitettebb a külföldi beutazó turizmusnak

– emelte ki az MTÜ vezérigazgató-helyettese.

A beszélgetés során az is elhangzott, hogy bár újból megnyitották a határokat, nem tapasztalható markáns erősödés a külföldre irányuló turizmusban.

Mindezeken túl szó esett még arról, hogy az MTÜ június 16-án a környező országokban egy kampányt indított annak érdekében, hogy minél több európai turistát csábítson a nyár folyamán Magyarországra.

Teljes beszélgetés:

Hír TV