2024. 06. 24. Hétfő Iván napja
Jelenleg a TV-ben:

Csernobil öröksége: a Zóna

Következik:

Napi aktuális 04:40

Magyarország élőben

Kocsis Máté: Gyurcsánynak két „anyázás” között tudomásul kell vennie, a gyermekvédelmi törvényről nem a brüsszeli elit dönt

Az, hogy a brüsszeli elit ilyen brutális támadást indított, arra a leghelyesebb válasz a gyermekvédelmi népszavazás – jelentette ki Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője a HírTV Magyarország élőben című műsorának szerdai adásában. A politikus olyan fontos és húsbavágó kérdésnek nevezte a gyermekvédelem ügyét, amiről érdemes és meg kell kérdezni az embereket.

  • Kocsis Máté: Gyurcsánynak két „anyázás” között tudomásul kell vennie, a gyermekvédelmi törvényről nem a brüsszeli elit dönt

Kocsis Máté szerint világosan ki kell mondani, Brüsszel azt akarja elérni, hogy ezt a törvényt a magyar kormány eltörölje és ne legyen ilyen típusú gyermekvédelmi szabályozás Magyarországon.

Brüsszel megint egy olyan hatáskört kíván gyakorolni, ami egyébként nemzeti hatáskör lenne, ez a lopakodó hatáskör elvonás az egyenes út az Unió szétveréséhez – tette hozzá.

Az ellenzéki reakciók kapcsán Trombitás Kristóf megjegyezte, Gyurcsány Ferenc a közösségi oldalán azt üzente a miniszterelnöknek szórakozz a felmenőiddel, ne a hazáddal!

Kocsis Máté, aki a nap folyamán reagált is a bukott miniszterelnök bejegyzésére elmonda:

ez egy új szintje a közbeszéd rohasztásának, valljuk be egy burkolt anyázás történt, ami egy egykori miniszterelnökhöz meglehetősen méltatlan. 

A Fidesz frakcióvezetője ugyanakkor rámutatott, felvetődik a kérdés:

mitől lett ő ilyen ideges, a népszavazással van probléma? (...) neki ez mindig rossz forgatókönyv, ha a magyarok mondhatnak véleményt valamiről. 

Hozzátette: valószínűsíthető, hogy Gyurcsány szeretné, ha Brüsszel tudná érvényesíteni az akaratát Magyarországon, hiszen ők a feleségével kéz a kézben tényleg a szőnyeg alatt közlekednek Brüsszelben és bármilyen alkura hajlandóak, ami az országgal ellentétes.  

Gyurcsánynak szomorúan, de tudomásul kell vennie két „anyázás” között, hogy a gyermekvédelmi törvényről Magyarországon a magyarok fognak dönteni egy népszavazáson és nem a brüsszeli elit fogja lediktálni, hogy milyen törvény szabad meghoznunk és milyet nem – szögezte le Kocsis Máté. 

Teljes beszélgetés: 

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!