2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

CPAC Magyarország 2024 09:00

Magyarország élőben

Kocsis Máté: Az ellenzék saját megerősödését reméli az ország legyengülésétől

A Magyarország élőben extra második részének vendégei Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője, Nagy Ildikó, a New York-i Magyar Ház igazgatója és Somogyi-Tóth Gábor, az Aeropark ügyvezetője voltak.

  • Kocsis Máté: Az ellenzék saját megerősödését reméli az ország legyengülésétől

Munkahelymegőrzés, munkahelyteremtés, kedvező hitelek, család és nyugdíjtámogatás. Újabb akciótervet hirdetett Orbán Viktor. A HírTV Magyarország élőben című műsorának stúdiójában Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője beszélt az intézkedésekről.

Kocsis Máté elmondta az ellenzék célja a feltétel nélküli kormánykritika.

„Nem nehéz észrevenni, hogy a kormány bármilyen intézkedést hoz, vagy hozott az elmúlt időben a járvány elleni védekezés jegyében, a gazdaság talpra állítása vagy újraindítása jegyében azt az ellenzék minden egyes fórumon ellenezte. Nem azért, mert ez a dolga! Most éppen az lenne a dolga, hogy támogassa a kormányt. Két csoportja van az ellenzéki álláspontoknak. Az egyik az, hogy minden rossz, amit a kormány csinál. A másik pedig arról szól, hogyha mégis valamit jól csinál a kormány, akkor azt pedig ők mondták.”

 

Nagy Ildikó: A város, ami sosem alszik most üres

Nagy Ildikó, a New York-i Magyar Ház igazgatója elmondta, hogy több ezer New York-ban élő magyar életét is átalakította a vírus az utóbbi időben. A város gyakorlatilag egy szellemvárosra hasonlít.
Egy magyar betegről tudnak, közösségük egyik tagjának anyukájáról, akit sajnos nem teszteltek mivel kevés teszt áll rendelkezésre, azonban szerencsére már javul az állapota, kapott a malária ellenes szerből. Magyar származású elhunytról nincs információjuk. Online programok formájában tartják egyben a magyar közösséget, melyeken a részvétel Nagy Ildikó elmondása szerint kimagasló.

Somogyi-Tóth Gábor: A légiközlekedés a földön van

„Azt olvastam, hogy 35 milliárd jegy árát kell visszatéríteni globálisan a légitársaságoknak. Amennyiben elfogadjuk ezt a hatalmas számot, milyen hatással lehet ez a légiközlekedési ipar jövőjére?”

- kérdezte Velkovics Vilmos. 

„A légiközlekedési ipar gyakorlatilag a földön van. Úgy kell elképzelni a dolgot, hogy megszűntek a bevételek, a kiadások csökkentek ugyan, de nem nagyon sokat és ennek következtében attól lehet tartani – teljesen indokolt ez az aggály – hogy a légitársaságok közül sokan fognak csődbe menni. (…)”

- válaszolta Somogyi-Tóth Gábor, az Aeropark ügyvezetője.

HírTV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!