2021. augusztus 3.,
kedd, Hermina napja

Kiripolszky Csongor: A hetedik kerületi vezetés március óta nem állt szóba a vállalkozókkal

Hír TV

2021. június 11., péntek 19:07

Nem segíti a vendéglátóhelyeket a Niedermüller Péter vezette hetedik kerületi önkormányzat, a Magyarország élőben extra vendége Kiripolszky Csongor a Szabad Bisztró tulajdonos üzemeltetője volt.

Az erzsébetvárosi lakók érdekeivel magyarázza a VII. kerületi önkormányzat azt a döntést, hogy nem adnak át parkolóhelyeket teraszok számára. Az önkormányzat álláspontja szerint , hogy ha minden ilyen kérésnek engednének, azzal aránytalanul nagy mértékben csökkentenék a parkolóhelyek számát. Elmondásuk alapján erről tájékoztatták a hozzájuk forduló vállalkozásokat.

A szomszédos VI. kerület az áprilisi első nagyobb nyitás után – mely során kinyithattak a terasszal rendelkező vendéglátóhelyek – jelezte, hogy ingyenes parkolóhelyet, vagyis ott teraszhelyet biztosít azoknak a vendéglátóhelyeknek, amelyekhez nem tartozik ilyen rész. Hasonlóan lépett Ferencváros és Józsefváros is.

"Március óta nem álltak szóba a tulajdonosokkal a hetedik kerület illetékesei. Most kaptak egy elutasító levelet a polgármestertől"

- mondta Kiripolszky Csongor. 

A Szabad Nem Terasz mozgalom egy platós autón várja a vendégeket – a nem éppen rendhagyó ötletet imádják a vendégek.

Teljes adás:

Hír TV