2020. augusztus 10.,
hétfő, Lőrinc napja

Kereki Gergő: Régi káderek a városházán

Hír TV

2019. október 31., csütörtök 20:32

A Hír TV Magyarország élőben című műsorában Kereki Gergő, a Mandiner főszerkesztő helyettese volt Velkovics Vilmos vendége.

Tordai Csaba Magyarország egyik legjobb közjogásza és én hosszú éve óta baráti viszonyban is vagyok vele, talán ez sem titok és mindenképpen remélem, hogy segíteni fogja a munkámat, azon meglepődnék, ha főjegyző szeretne lenni és beadná az ezzel kapcsolatos pályázatát, arra kérem önöket, hogy a törvénynek megfelelő rendben várjuk végig ezt a folyamatot. Tordai Csaba jogi tudására mindenképpen szeretnék számítani, valószínűleg inkább más formában, mint a hivatalon belül, inkább valamilyen tanácsadói együttműködés keretében – nyilatkozta Karácsony Gergely.

Itt is egy visszatérésről van szó, de október 13 óta visszhangzik a sajtó ilyen visszatérő nagy nevekről, nekem az jutott eszembe mikor a Dallas sorozatban Bobby, aki meghalt korábban egyszer csak kilép a zuhany alól és visszatér a sorozatba. Olyan nevek kerület elő, akiket gyakorlatilag elfelejtettünk, a kampányban már megjelentek ők? – kérdezte Velkovics Vilmos műsorvezető.

A cikkünk alapkoncepciója is az volt, hogy megnézzük kik voltak ők. Visszajöttek, ugye ez eleve a címlapon lévő szöveg is, az alap kutatási kérdés az az volt, hogy Karácsony Gergely és a Momentum részéről is elhangzott az az ígéret, hogy október 13. után új arcok, friss arcok fognak vezető pozícióba kerülni, ehhez képest a jobboldalon már akkor megfogalmazódott egy olyan félelem, hogy itt a 2010 előtti balliberális elitnek a restaurációja jön, hogy ha Karácsony Gergelyék nyernek. Ennek jártunk utána, hogy a kampányban, illetve az elmúlt két és fél hétben, ugye már két és fél hét telt el október 13 óta, az elmúlt időszakban milyen tendenciák rajzolódnak ki és mire lehet inkább számítani.

-          Kereki Gergő, a Mandíner főszerkesztő helyettesét.

Hír TV