2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Túlélve Bolíviát

Következik:

Híradó 12:00

Magyarország élőben

Kásler Miklós: A háziorvosok munkatársainak is jár az extra juttatás

Egyebek között a bevezetésre kerülő szigorítások szükségessége mellett érvelt Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere Magyarország élőben című műsorunk pénteki adásában. A tárcavezető beszélt az egészségügyi szolgálati jogviszonyról szóló törvényről, az emberfeletti munkát végző háziorvosokról és az ellenzék szerinte rendkívüli felelőtlen viselkedéséről is.

  • Kásler Miklós: A háziorvosok munkatársainak is jár az extra juttatás

Kásler Miklós közlése szerint jelenleg a magyarországi átoltottsági ráta 10 százalék körül van, de ennek négy-ötszörösére lenne szükség ahhoz, hogy a populáció védelme kialakuljon.

Amíg ezt a szintet nem érjük el (…) addig más lehetőségünk nincs, mint járványügyi intézkedéseket kell hozni

– tette hozzá.

A tárcavezető felhívta rá a figyelmet, hogy a koronavírus brit mutánsának rendkívül gyors terjedésére, hiszen jelenleg a járvány már a fiatalabb korosztályokat is érinti és a betegeségek lefolyása is súlyosabb.

Ha nem akarjuk, hogy a húsznaponként duplázódó fertőzötti szám a kezelhetetlen kategóriába kerüljön, hasonló helyzet alakuljon ki, mint ami számos európai országban az elmúlt évben kialakult (…) akkor igenis szigorító intézkedéseket kell hozni, mert egyéb lehetőségünk 4-5 héten keresztül nincs

– szögezte le Kásler Miklós.

Trombitás Kristóf műsorvezető felvetésére, hogy a kormány döntése értelmében 6,4 milliárd forintot különít el azon háziorvosok részére, akik hétvégén is oltanak, vagyis ez 80 ezer forintos többletet jelent, a miniszter elmondta, hogy a szabadidejükben oltó háziorvosokon kívül a mellettük dolgozó munkatársaknak is jár az extra juttatás.

Hát az elismerésnek mindig két formája van az egyik az erkölcsi a másik az anyagi. Ha a szerkesztő úr úgy gondolja akkor ezt vehetjük együttes elismerésnek is. Ténykérdés az, hogy a hétvégi oltások a családi orvosoknak pluszmunkát jelentenek és a mellettük dolgozó asszisztenseknek is és nővéreknek is. Tehát a betegszámhoz kötött 40 vagy 80 ezer forintos tiszteletdíj nemcsak az orvosra vonatkozik, hanem a munkatársára vagy munkatársaira is

– közölte.

A miniszter az ellenzék viselkedésével kapcsolatban kijelentette, szerinte, ha emberéletekről van szó, akkor nem lenne szabad ilyen magatartást mutatni az oltással kapcsolatban.

Rendkívüli felelőtlenség az a kettősség, amikor kijelentik, hogy támogatják az oltásokat, sőt be is olttatják magukat. Ugyanakkor viszont indirekt módon arra késztetik az embereket, hogy legyenek bizalmatlanok és ne vegyenek részt ilyen vakcina alkalmazásakor vagy amolyan vakcina esetén. Rendkívül embertelen

– jelentette ki.

Teljes beszélgetés: 

HírTV

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!