2024. 02. 25. Vasárnap Mátyás napja
Jelenleg a TV-ben:

Globál

Következik:

Szélesvásznú történelem - Elveszett illúziók 11:00

Magyarország élőben

Káel Csaba: Az értékeinkről kell filmet csinálni

  • Káel Csaba: Az értékeinkről kell filmet csinálni

„Azt gondolom, hogy elég nyílt és nyitott platformon indultunk el. Igazság szerint ezt az ágazati átszervezést Andy Vajna elkezdte, hiszen amikor a nemzeti filmalapot fölállította, akkor azzal a céllal indult neki, hogy legyen egy átlátható állami finanszírozása a magyar filmnek, ő még akkor csak a filmben gondolkodott.”

A filmügyi kormánybiztos elmondta ez azt jelentené, hogy a forrásokat úgy lehet elnyerni, hogy van egy pályáztatási rendszer, amiben a forgatókönyv fejlesztés is szerepel, ezt követően egy komoly elszámoltatási rendszert tervezett Andy Vajna. Káel Csaba szerint ezt kell tovább építeni és mivel a fiatalok többsége mobilon, okos televízión nézik a filmeket és sorozatokat, muszáj nyitni a fejlődés felé mind platform, mind tartalom szempontjából is.

„Magyarország olyan gazdag, olyan sorsok – történelmi, de akár mai sorsok- is vannak, amikkel foglalkoznunk kell, be kell mutatni„

-fogalmazott filmügyi kormánybiztos.

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Gazdag Dániel fontos góllal kezdte az idényt

Gazdag Dániel fontos góllal kezdte az idényt

Gazdag Dániel 93. percben szerzett góljával mentett pontot a Philadelphia Union a vendég Chicago Fire ellen szombaton az észak-amerikai labdarúgóliga (MLS) idei szezonjának első fordulójában.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!