2019. december 16.,
hétfő, Etelka, Aletta napja

Kádár Tamás: A Szigetet Európa 5 legnagyobb fesztiválja között tartják számon

Hír TV

2019. augusztus 6., kedd 19:32

A Hír TV Magyarország élőben című műsorában Kádár Tamás, a Sziget Fesztivál főszervezője volt Földi-Kovács Andrea műsorvezető vendége, a műsorban szó lesz a fesztivál fejlődéséről és az idei fellépőkről, programokról.

Miközben az építők még az utolsó simításokat végzik a helyszínen már megérkeztek az első beköltözők az idei, 27. Sziget Fesztiválra. A munkát 3 hete kezdték, 40 kamionnyi építési állványt hoztak, felállítottak 27 kilométer kerítést és 21 000 négyzetméter járólapot raktak le. Idén is nagy hangsúlyt kap a környezetvédelem a rendezvényen, nem lesznek egyszer használatos poharak és csak papír szívószálat lehet kérni. Az elmúlt 27 év alatt a Sziget Fesztivál rengeteg változáson, fejlődésen ment keresztül, egyre színesebb és sokrétűbb lett a program. Ma már a fesztiválra látogatók fele külföldi, aki kifejezetten a fesztivál miatt látogat el Magyarországra.

Tudna adni egy kis ízelítőt az idei programból, fellépők, programok? – kérdezte Földi-Kovács Andrea műsorvezető.

Mindenki a nagyszínpadról beszél, meg a nagyszínpad fellépőiről. 9 világsztár érkezik 7 nap alatt és ebből 2 olyan név van, ami folyamatosan forog. Az egyik nyilván Ed Sheeran neve, ott már teltház van, arra sajnos már nem lehet jegyet kapni, de az utolsó nap egymás után lép fel a Twenty One Pilots és a Foo Fighters, ami két, azt gondolom, hogy magában hihetetlen produkció lesz. A Foo Fighters-ről már tudjuk, hogy 2,5 órát fog játszani, úgyhogy aki arra a napra készül az mindenképp korán jöjjön, hiszen a Twenty One Pilots ennek megfelelően elég korán fog kezdeni. Azonban a Sziget nem csak a nagyszínpadról szól, van még több mint 600 program egy hét alatt, nem csak zenei programok, gyakorlatilag az összes művészeti ág képviselteti magát a képzőművészettől elkezdve a színházon, cirkuszon keresztül. Nagyon színes forgatag ez.

- mondta Kádár Tamás, a Sziget Fesztivál főszervezője.

Hír TV