2021. 12. 09. Csütörtök Natália napja
Jelenleg a TV-ben:

Vetítő

Következik:

Híradó 12:00

Magyarország élőben

Kacskovics Imre: Nemes verseny zajlik

A Hír TV Magyarország élőben című műsorában telefonon értük el Kiss Zoltán, a Nemzeti Népegészségügyi Központ virológusát, akiknek Magyarországon először sikerült izolálnia a koronavírust, a műsor vendége pedig Kacskovics Imre az ELTE Immunológiai Tanszékének vezetője volt, aki a vírus ellenes szer fejlesztésének részleteibe avatja be a nézőket, a műsorvezető Földi-Kovács Andrea.

Elsőként sikerült izolálni az új koronavírust Magyarországon

Kiss Zoltán, a Nemzeti Népegészségügyi Központ virológusa beszélt arról, mekkora jelentősége van az elért eredménynek. Telefonos kapcsoláson keresztül mondta el Kiss Zoltán, a vírus izolációjának menetét és hasznát. A védőoltások létrejöttéhez, először a vakcinák tesztelésére, majd azok fejlesztésére lesz szükség. Mindehhez a vírus izolációja elengedhetetlen volt. Fontos megjegyezni továbbá, hogy hónapokba telhet, míg létrehozzák a teljesen működőképes és az új koronavírussal szemben hatékony védőoltást. 

Kacskovics Imre, az az ELTE Immunológiai Tanszékének vezetője elmondta, hogy folyamatosan dolgoznak egy vírus ellenes szer kifejlesztésén, amely megköti a vírus a beteg szervezetében és megsemmisíti azt, nem engedi, hogy tovább fertőzze a sejteket, illetve a már megfertőződött, úgynevezett vírusgyár sejteket is elpusztítja így gyorsabbá válik a gyógyulási folyamat. A fejlesztések három helyen zajlanak, az ELTE Biológia tanszékén, a Richter Gedeon fejlesztési központjában és a Pécsi Tudományegyetemen Jakab Ferenc, professzor vezetésével. Nemes verseny zajlik más országok fejlesztőivel. Kacskovics Imre elmondta továbbá, hogy fontos, hogy az emberek minden óvintézkedést betartsanak, hogy ne történjen hirtelen növekedés a betegek számában, hiszen az egészségügy extrém leterheltsége okozza a legtöbb problémát minden országban és a szer kifejlesztésé és tesztelése még több hónapot fog igénybe venni, elképzelhető, hogy ebben a hullámban nem fogják tudni még alkalmazni azt.

Kapcsolódó cikkek: 

Magyarországon először sikerült izolálni a koronavírust

Hír TV

 

 

 

További epizódok

Szanyi Tibor: Nem találtunk a történelemben olyan korszakot, ami szociális értelemben milliókat emelt fel

A Magyarország élőben vendégeként Szanyi Tibor a Kádár-tervről és az ellenzéki összefogásról beszélt. 2021. szeptember 10.

Deutsch Tamás: Gyalázatos módon nekitámadt az Európai Bizottság a lengyeleknek

A Magyarország élőben vendége Deutsch Tamás fideszes ep-képviselő volt. 2021. szeptember 10.

Csizmazia Gábor: 2001. szeptember 11-e alapvetően megváltoztatta az amerikai társadalom gondolkodását

A Magyarország élőben vendége Csizmazia Gábor, a NEK Amerika Tanulmányok Kutatóintézetének munkatársa volt. 2021. szeptember 10.

Legfrisebb híreink

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!