2021. 11. 29. Hétfő Taksony napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Magyarország élőben

Juhász Hajnalka: Az ellenzék mintha el sem olvasta volna az isztambuli egyezményt

Nem az isztambuli egyezmény a csodafegyver, hanem a megelőzés és a hatékony jogszabályi rendszer a nők elleni erőszak és a kapcsolati erőszak elleni küzdelemben – mondta el Juhász Hajnalka, a KDNP alelnöke a HírTV Magyarország élőben extra című műsorában.

Az Országgyűlés kedden fogadott el politikai nyilatkozatot a gyermekek és nők védelmének fontosságáról, valamint az isztambuli egyezményhez való csatlakozás elutasításáról. Juhász Hajnalka közlése szerint a politikai nyilatkozat hétfői vitáján azt volt nehéz megélni, hogy a szakmai vita helyett személyeskedés zajlott.

Emlékeztetett, hétfőn a parlamentben felidézte azokat a cikkelyeket az isztambuli egyezményből, amelyekkel kapcsolatban a KDNP-nek és a kormánynak is jogi aggályai vannak és az volt a tapasztalata,

mintha az ellenzéki képviselők el sem olvasták volna a dokumentumot.

Juhász Hajnalka felidézte, hogy az isztambuli egyezmény elő akarja írni a társadalmi nem definícióját, s közlése szerint a parlamentben azt lehetett érezni, hogy egyes ellenzéki képviselőknél ez a tény „az újdonság erejével hatott”.

A másik, ami meglepő volt, hogy akkor számukra, az értékrendjükbe az isztambuli egyezménnek ez a fajta társadalmi nemi definíciója elfogadható

– tette hozzá a KDNP alelnöke.

A kormánypárti politikus szerint teljes szakmaiatlanságot lehetett látni az ellenzéki padsorokban, hiszen több olyan felvetés is volt, ami arra világított rá, hogy nem értelmezik helyesen a dokumentumot.

 

Juhász Hajnalka arra is felhívta a figyelmet, hogy

Szlovákia megelőzte Magyarországot, mert a pozsonyi parlament február 25-én rendkívüli ülésen szintén elutasította az egyezmény ratifikációját. 

Teljes beszélgetés:

HírTV

 

További epizódok

Szanyi Tibor: Nem találtunk a történelemben olyan korszakot, ami szociális értelemben milliókat emelt fel

A Magyarország élőben vendégeként Szanyi Tibor a Kádár-tervről és az ellenzéki összefogásról beszélt. 2021. szeptember 10.

Deutsch Tamás: Gyalázatos módon nekitámadt az Európai Bizottság a lengyeleknek

A Magyarország élőben vendége Deutsch Tamás fideszes ep-képviselő volt. 2021. szeptember 10.

Csizmazia Gábor: 2001. szeptember 11-e alapvetően megváltoztatta az amerikai társadalom gondolkodását

A Magyarország élőben vendége Csizmazia Gábor, a NEK Amerika Tanulmányok Kutatóintézetének munkatársa volt. 2021. szeptember 10.

Legfrisebb híreink

Radar: Igazit vagy műfenyőt?

A karácsony közeledtével vissza-visszatérő kérdés, hogy műfenyőt vagy élőfenyőt válasszunk-e. A Radarban erre kerestük a választ.

Radar: Jótékony opera

Jótékonysági koncertsorozatokkal és Diótörő fesztivállal segít a hátrányos helyzetű gyerekeken és családokon a Magyar Állami Operaház.

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!