2024. 05. 24. Péntek Eszter, Eliza napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Komment 22:50

Magyarország élőben

Juhász Hajnalka: A Hungary Helps ügynökség abszolút mérföldkőnek számít

Az üldözött keresztények megsegítésének leghatékonyabb módja, ha az adott közösség igényeihez mérten érkezik a segítségnyújtás, ezért is hasznos egy ügynökség létrehozása – jelentette ki Juhász Hajnalka Magyarország humanitárius segítségnyújtása nemzetközi kapcsolatainak fejlesztéséért felelős miniszteri biztosa Magyarország élőben című műsorunkban. A kereszténydemokrata politikus egyebek között ezért is tartja mérföldkőnek a Hungary Helps ügynökség létrehozását.

  • Juhász Hajnalka: A Hungary Helps ügynökség abszolút mérföldkőnek számít

Juhász Hajnalka feladata, hogy a világgal megismertesse az egyedülálló Hungary Helps programot. A magyar humanitárius segítségnyújtásról 2018 decemberében elfogadott törvény az első olyan megközelítése a problémakezelésnek, ami a válságrégiókban nyújt segítséget, vagyis a segítséget viszi helybe. A KDNP politikusa szerint az a leghatékonyabb segítség, hogy a helyi közösségekkel veszik fel a kapcsolatot és a közösség igényei szerint próbálnak segíteni.

Velkovics Vilmos műsorvezető kérdésére a miniszteri biztos megerősítette, hogy a Hungary Helps ügynökség abszolút mérföldkőnek számít, hiszen a humanitárius segítségnyújtásban az üldözött keresztények megsegítésén túl a legfontosabb a gyorsaság, a hatékonyság, amelyeket számos nemzetközi példa alapján egy ügynökség formájában lehet a leghatékonyabb megvalósítani. A politikus kiemelte, nem csak a programok kontrollálásáról, hanem azok utánkövetéséről is szó van.

Az üldözött keresztényeket érintő katasztrófák gyorsan történnek, ezért, ha ott akarunk lenni, olyan profi ügynökséggel kell rendelkeznünk, amely képes az azonnali reakcióra, a legfontosabb lényeg, hogy a Hungary Helps az elsők között legyen ott a helyszínen

– tette hozzá.

Velkovics Vilmos arról is kérdezte Juhász Hajnalkát, hogy a sokan azonnal elszámolást követeltek, amikor kiderült, hogy magyar kormány segít két mexikói templom újjáépítésében. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter közép-amerikai útjával kapcsolatban a miniszteri biztos elmondta, Mexikóban nem kormányzati szinten üldözik a keresztényeket, hanem a helyi drogkartellek vegzálásának vannak kitéve. Hozzátette:

Mexikóban az elmúlt két-három évben 40-45 papot gyilkoltak meg a keresztény hit gyakorlása miatt.

Notre-Dame tragédiája és az emberek reakciója kapcsán Juhász Hajnalka elmondta, az hogy az emberek kimentek énekelni, miközben lángolt székesegyház, azt jelenti,

a kereszténység mindig képes a romokból újra felállni és újra építkezni.

Ugyanakkor politikus megdöbbentőnek nevezte, hogy például a BBC nem keresztényeknek, hanem gyászolóknak nevezte a katedrálisért imádkozókat.

Teljes beszélgetés:

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!