2024. 06. 25. Kedd Vilmos napja
Jelenleg a TV-ben:

Komment

Következik:

Napindító 07:30

Magyarország élőben

Ifj. Lomnici Zoltán: Politizál az Európai Bíróság

Az Európai Bíróság szerint őrizetnek minősül a menedékkérők elhelyezése a tranzit zónában. Az eset két afgán és két iráni menedékkérő kapcsán került az Európai Bíróság elé a Szegedi Bíróság kezdeményezésére. Menedék kérelmüket elutasították, Szerbia sem fogadta be őket így kitoloncolásukig a tranzitzónában voltak elszállásolva. A döntésről és annak körülményeiről Ifj. Lomnici Zoltán, a Századvég jogi szakértője beszélt a Hír TV Magyarország élőben című műsorában

  • Ifj. Lomnici Zoltán: Politizál az Európai Bíróság

A műsor elején a szakértő néhány mondatot ejtett a rendeleti kormányzás megszűnésének körülményeiről. Elmondta, hogy a veszélyhelyzet végével a rendeleti kormányzás is megszűnik, így az esetleges második hullám előtt fel kell készülniük arra, hogy milyen rendeleteket hozzanak annak bekövetkezése esetén. Ehhez szükséges lenne az ellenzék konstruktív hozzáállására is.

A tranzitzónával kapcsolatban Ifj. Lomnici Zoltán elmondta, hogy a Szegedi Bíróság kezdeményezésére kezdett el vizsgálódni a luxemburgi testület. A menedékkérők az elutasítás után nem tudtak visszalépni Szerbiába, mivel az nem engedte őket, a helyzetet tovább cizellálta a járvány is, mivel emiatt is mindent lezártak. Egy abszurd esettel állunk szemben, melyet az Európai Bíróság politikai célok érvényesítéséhez igyekszik felhasználni, többek közt az ideiglenes betelepítési kvóta kérdésben.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!