2021. 10. 19. Kedd Nándor napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Sporthírek 22:50

Magyarország élőben

Horváth László: Járvány idején potyavakcinára vadászni, az közügy

Ha valaki az önérdekén nem tud felülemelkedni úgy, hogy ő az elsőszámú embere a védekezésnek, akkor nagyon el kell gondolkoznia folytatáson – így reagált Horváth László, a Fidesz országgyűlési képviselője Magyarország élőben című műsorunkban arra, hogy soron kívül és jogosulatlanul kapott koronavírus elleni védőoltást Hiesz György, Gyöngyös polgármestere.

Horváth László úgy fogalmazott, Hiesz György, mint a város első embere és a védekezés első embere, ő a kapitány, akinek a fedélzeti hídon kell állnia, azt nem szabad elhagynia és pláne nem szabad beosonnia potyavakcináért a kórházba jogtalanul.

Járvány idején a szabályok betartása életeket ment és egy felelős vezető nem rúghatja fel tudatosan, ezt nem teheti meg

– tette hozzá.

Velkovics Vilmos műsorvezető felvetésére, hogy Hiesz György azt állítja, nem ismerte az oltási terv részleteit, a kormánypárti politikus elmondta,

ha a védekezés első embere annyira tájékozatlan, akkor felmerül az, hogy rá lehet-e bírni a védekezést.

Horváth László egyébként nem hisz a gyöngyösi polgármesternek, hanem úgy gondolja, szerinte

a személyes haszon reményében Hieszt mindenki maga mögé utasított.

Az Idősbarát kitüntetésére nagyon büszke polgármester pont azokat az időseket előzte be, azokat osonva előzte meg, akik most is fegyelmezetten betartják a szabályokat

– mutatott rá a fideszes képviselő.

Horváth László szerint Hiesz György folyamatosan lebukik, hiszen a keddi nap arról szólt, hogy nem nyilatkozott a HírTV-nek mondván, hogy majd a gyöngyösi városi tévében tisztázza magát, de kiderült ott sem mondott el mindent, hiszen például arról hallgatott, hogy a felesége is megkapta az oltást.

Ha igaz az, hogy a felesége is be lett oltva, akkor nem egyszer vettek el egy esélyt egy valóban jogosult embertől, hanem kétszer vették el az esélyt

– mondta el Horváth László.

A politikus megjegyezte, ha Hiesz akarta volna, megkaphatta volna az oltást Gyöngyös díszpolgára, a 91 éves Jakkel Mihály, aki 10 percre lakik a kórháztól. Szintén példaként hozta fel, hogy a kórház 100 méteres körzetében van a gyöngyösi idősek otthona, de a polgármester és felesége nem gondolt az ott lakók egyikére sem.

Teljes beszélgetés: 

HírTV

 

További epizódok

Szanyi Tibor: Nem találtunk a történelemben olyan korszakot, ami szociális értelemben milliókat emelt fel

A Magyarország élőben vendégeként Szanyi Tibor a Kádár-tervről és az ellenzéki összefogásról beszélt. 2021. szeptember 10.

Deutsch Tamás: Gyalázatos módon nekitámadt az Európai Bizottság a lengyeleknek

A Magyarország élőben vendége Deutsch Tamás fideszes ep-képviselő volt. 2021. szeptember 10.

Csizmazia Gábor: 2001. szeptember 11-e alapvetően megváltoztatta az amerikai társadalom gondolkodását

A Magyarország élőben vendége Csizmazia Gábor, a NEK Amerika Tanulmányok Kutatóintézetének munkatársa volt. 2021. szeptember 10.

Legfrisebb híreink

Szükség van a nemzeti szuverenitást védő álláspontok megerősítésére

A pénzügyi zsarolás sem megengedett, ahogy a kényszerítés, zsarolás sem, a demokrácia így nem működik - jelentette ki Mateusz Morawieczki a lengyel jogállamiságról tartott európai parlamenti plenáris ülésen. Halkó Petrát, a Századvég nemzetközi elemzőjét kérdeztük. Közlése szerint a kettős mérce egy létező jelenség az Európai Unióban.

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Plusz-mínusz - ajánló

Fent és lent! Politikai vitaműsor a hét legfelkavaróbb történéseiről. Plusz-mínusz 17 óra 30 perctől a Hír Televízió műsorán.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!