2024. 06. 19. Szerda Gyárfás napja
Jelenleg a TV-ben:

A szabadság vára

Következik:

Híradó 12:00

Magyarország élőben

Horváth László: Járvány idején potyavakcinára vadászni, az közügy

Ha valaki az önérdekén nem tud felülemelkedni úgy, hogy ő az elsőszámú embere a védekezésnek, akkor nagyon el kell gondolkoznia folytatáson – így reagált Horváth László, a Fidesz országgyűlési képviselője Magyarország élőben című műsorunkban arra, hogy soron kívül és jogosulatlanul kapott koronavírus elleni védőoltást Hiesz György, Gyöngyös polgármestere.

  • Horváth László: Járvány idején potyavakcinára vadászni, az közügy

Horváth László úgy fogalmazott, Hiesz György, mint a város első embere és a védekezés első embere, ő a kapitány, akinek a fedélzeti hídon kell állnia, azt nem szabad elhagynia és pláne nem szabad beosonnia potyavakcináért a kórházba jogtalanul.

Járvány idején a szabályok betartása életeket ment és egy felelős vezető nem rúghatja fel tudatosan, ezt nem teheti meg

– tette hozzá.

Velkovics Vilmos műsorvezető felvetésére, hogy Hiesz György azt állítja, nem ismerte az oltási terv részleteit, a kormánypárti politikus elmondta,

ha a védekezés első embere annyira tájékozatlan, akkor felmerül az, hogy rá lehet-e bírni a védekezést.

Horváth László egyébként nem hisz a gyöngyösi polgármesternek, hanem úgy gondolja, szerinte

a személyes haszon reményében Hieszt mindenki maga mögé utasított.

Az Idősbarát kitüntetésére nagyon büszke polgármester pont azokat az időseket előzte be, azokat osonva előzte meg, akik most is fegyelmezetten betartják a szabályokat

– mutatott rá a fideszes képviselő.

Horváth László szerint Hiesz György folyamatosan lebukik, hiszen a keddi nap arról szólt, hogy nem nyilatkozott a HírTV-nek mondván, hogy majd a gyöngyösi városi tévében tisztázza magát, de kiderült ott sem mondott el mindent, hiszen például arról hallgatott, hogy a felesége is megkapta az oltást.

Ha igaz az, hogy a felesége is be lett oltva, akkor nem egyszer vettek el egy esélyt egy valóban jogosult embertől, hanem kétszer vették el az esélyt

– mondta el Horváth László.

A politikus megjegyezte, ha Hiesz akarta volna, megkaphatta volna az oltást Gyöngyös díszpolgára, a 91 éves Jakkel Mihály, aki 10 percre lakik a kórháztól. Szintén példaként hozta fel, hogy a kórház 100 méteres körzetében van a gyöngyösi idősek otthona, de a polgármester és felesége nem gondolt az ott lakók egyikére sem.

Teljes beszélgetés: 

HírTV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!