2021. március 6.,
szombat, Leonóra, Inez napja

Jogosulatlanul kaphatott oltást Gyöngyös baloldali polgármestere

Hír TV

2021. január 25., hétfő 17:01, frissítve: kedd 12:08

Nem tagadja, hogy soron kívül jutott hozzá a koronavírus elleni védőoltáshoz Gyöngyös baloldali polgármestere. Hiesz György január elején kapta meg a vakcinát, amikor a járványügyi szabályok szerint csak az egészségügyi dolgozók, valamint a veszélyeztetett betegek voltak jogosultak arra. Az értesülést a helyi kórház dolgozói is megerősítették. A térség kormánypárti országgyűlési képviselője szerint a polgármesternek tudnia kellett, hogy nem jogosult az oltásra. Horváth László hangsúlyozta: ha a baloldal vizsgálóbizottságot akar, akkor ezt az ügyet kellene ellenőriznie. A HírTV stábja megpróbált magyarázatot kérni a politikustól, amikor éppen a munkahelyéről jött kifelé. Érdemben nem nyilatkozott, így nem tudtuk meg, mit szólt volna, ahhoz, ha egy kormánypárti polgármester tett volna hasonlót.

A PestiSrácok.hu szerint Hiesz György január elején kaphatta meg a vakcinát, amikor csak az egészségügyi dolgozók, valamint a veszélyeztetett betegek voltak jogosultak rá.

A kormánypártok kommunikációs igazgatója híradónak azt mondta: a polgármesternek tisztáznia kell, hogy mi is történt valójában.

A polgármester a városban élőket sem tájékoztatta arról, valóban megkapta-e a vakcinát.

Szerettük volna megtudni Hiesz Györgytől, hogy volt-e jogosultságára a védőoltásra, de a politikus elmenekült a kérdések elől.

A térség kormánypárti országgyűlési képviselője szerint a polgármesternek tudnia kellett, hogy nem jogosult az oltásra.

Az mégis csak elfogadhatatlan, hogy miközben idős emberek fegyelmezetten várnak a sorukra, addig egy polgármester parkolópályán előzve belopakodik oltásért. Hiesz György az első olyan politikus, aki tudatosan és súlyosan megsértette az oltásra vonatkozó szabályokat

- nyilatkozta a HírTV-nek Horváth László (Fidesz).

Tudósítónk, Komáromy László, aki erőltetett menetben ott volt a politikus mellett a Híradónkban elmondta, továbbra is várják a polgármestert, hiszen több kérdésre is válaszolnia kellene, például arra, hogy miként jutott olyan információhoz, hogy van olyan vakcina, ami beoltásra vár? Hogy jutott be a kórházba és, ha már bejutott, az oltóanyagot miért nem ajánlotta fel egy idős rászoruló számára?

Mély csönd

Közben mélyen hallgatnak a baloldali propagandaoldalak Hisz György oltási botrányáról. Erről ír az Origo. Eddig egyetlen orgánum sem számolt be Gyöngyös baloldali polgármesterének oltási botrányáról.

Nem tagadja az oltás tényét

A polgármester a Magyar Nemzetnek nem tagadta az oltás tényét, de nyilatkozni nem kívánt az ügyben, Gyöngyös polgármestere csupán annyit mondott, hogy keressük Weisz Pétert, a Bugát Pál Kórház főigazgatóját, mert ő jogosult nyilatkozni az ügyben. A Bugát Pál Kórház főigazgatóját a Magyar Nemzetnek még nem tudtuk elérni. A lap úgy értesült, hogy az ügyben belső vizsgálat indult.

Bonyolítja az ügyet, hogy a politikus a balliberális oldal oltásellenes kampánya közepette kaphatta meg a védőoltást.

A DK a minap jelentette be: aláírásgyűjtésbe kezd az európai engedéllyel nem rendelkező kínai vakcina ellen.

Íme, a DK videója a kínai vakcina ellen

A Gyurcsány-párt pedig korábban arra kérte az Európai Bizottságot, akadályozza meg, hogy a magyar kormány a magyarokon kísérletezzen az orosz vakcinával. A Jobbik sem maradt le az elmúlt hónapokban a DK-tól az oltásellenes kampányban, Nunkovics Tibor, a párt országgyűlési képviselője az orosz ruletthez hasonlította az orosz vakcinát. S közben hozzátette: „Orbán úgy vár Putyin csodavakcinája, mint Rákosi a sztálini Vörös Hadseregre”. Ugyanekkor a Momentum-alapító Csillag Tamás is megszólalt a témában, és arra célozgatott, hogy szerinte a fideszes országgyűlési képviselőkön kellene tesztelni az orosz oltóanyagot. – Ha működik, ha nem, mi csak nyerhetünk – tette hozzá ízléstelenül Csillag.

A világéletében a baloldalon politizáló Hiesz György sokáig az MSZP erős emberének számított, aki a párt alapító tagja volt, és jó ideig a szocialisták gyöngyösi szervezetét is vezette.

A politikus 1994 és 2002 között – két cikluson keresztül – országgyűlési képviselő volt, a gyöngyösi közéletben pedig évtizedek óta jelen van. Két ciklusban, 1990 és 1994, illetve 2010 és 2014 között, önkormányzati képviselő volt, utóbbi négy évben a gyöngyösi MSZP-frakciót vezette. Előtte, 2002 és 2010 között a város polgármestereként dolgozott, majd egyciklusnyi szünet után, 2014-ben újra a város élére állt. Úgy volt, hogy a politikus elindul a 2018-as országgyűlési választáson is, de február elején – két hónappal a megméretés előtt – visszalépett a jelöltségtől. Sőt az MSZP-ből is kilépett, és akkor arról beszélt, hogy függetlenként folytatja munkáját, és majd a 2019-es polgármester-választáson is így kíván indulni. Ehhez képest 2019 őszén a DK–Momentum–MSZP színeiben állt rajthoz, és ugyan szoros küzdelemben, de legyőzte Klausmann Viktort, a polgári oldal jelöltjét és újfent Gyöngyös első embere lett.

Hír TV - Magyar Nemzet