2020. október 19.,
hétfő, Nándor napja

Horváth László: Az iskolai erőszakkal szemben fellépni olyan önvédelem, amellyel az iskoláinkat védjük

2020. június 1., hétfő 19:51

Az iskolarendőrség felállítására azért van szükség, mert abban az iskolában, ahol erőszak van, ott nem lehet sem tanítani, sem pedig tanulni, az iskolai erőszakkal szemben fellépni az pedig egy olyan önvédelem, amivel az iskoláinkat védjük – jelentette ki Horváth László fideszes országgyűlési képviselő a Magyarország élőben extra című műsorunkban hétfőn.

Horváth László leszögezte, „álljt” kell mondani arra, amikor diákok fenyegetnek, megfélemlítenek, bántalmaznak pedagógusokat, vagy éppen saját diáktársaikat.

Gyöngyöspata jó példa volt arra, hogy ahol az erőszak vált úrrá és ahol az erőszakos diákok a hangadók, az az iskola kiürül

– tette hozzá a politikus.

Velkovics Vilmos műsorvezető felvetésére, hogy néhány esetet látni a közösségi médiában, a képviselő elmondta, felmérések bizonyítják, hogy nagyon sokan – köztük tanárok sem – nem beszélnek az ügyekről. Példaként hozta fel, hogy Gyöngyöspatán is van olyan pedagógus, aki még most sem mer nyilatkozni, mert fél a megtorlástól.

Gyöngyöspatai szülők mondták, hogy a volt olyan gyerek, aki otthon sem mert beszélni, csak látni lehetett rajtuk a félelmet, a frusztrációt és magukban hordták a megélt traumákat akár éveken keresztül is

– ismertette Horváth László.

Teljes beszélgetés:

HírTV