2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

Magyarország élőben

Horváth László: A visszaeső diákokat ki kell emelni a közösségből

Türelmetlenek a gyöngyöspatai romák. Már nagyon várják, hogy utalja az állam a több milliós kártérítést – mondta Horváth László. A miniszterelnök megbízottja Magyarország élőben című műsorunkban úgy vélte, a gyöngyöspatai ítélettel a bíróság beárazta a szegregációt és már csak az kérdés, hogy mennyien kapnak majd kedvet hasonló perekhez. A fideszes politikus arról is beszélt, hogy zéró toleranciát kell hirdetni az iskolai erőszak ellen és ehhez minden segítséget meg kell adni.

  • Horváth László: A visszaeső diákokat ki kell emelni a közösségből

Ami a gyöngyöspatai helyzetet illeti, a tegnap lefolytatott megbeszélés végére sem egyeztek a vélemények.

„A végén közölték, hogy egyébként mindenki úgy döntött a cigánysoron az érintettek közül, hogy nem kér oktatást, nem kér képzést, hanem pénzt kér és akkor ezzel távoztak.”

A gyöngyöspataiak azzal sem törődnek, hogy ezáltal saját maguknak is rosszat tesznek. Hiszen a város összes intézményére hatással lesz a kártérítési összeg.

Ami az egri iskola kapcsán történteket illeti, Horváth László több problémát is megfogalmazott: 

„Az egri iskola példája a maga meztelen valóságában mutatja meg, hogy itt csakis politikai érdekről van szó. Hiszen Egerben az a helyzet, hogy bepereltek úgy egy iskolát, hogy be se tették a lábukat. Nem beszéltek se szülővel, se diákkal, se tanárral, senkivel. Jogerősen hogy-hogy nem, megint nyertek és most deszegregációs tervet kéne készíteni vagy kell készíteni, aminek az lenne a következménye, hogy az iskolát bezárják. De ebben az iskolában egyébként értelmi fogyatékosok vannak, autisták vannak, halmozottan hátrányos helyzetű gyerekek. Nekik ez a hely jó, nekik való, a szülőknek is jó és a szülők nem akarják, hogy ez az iskola megszűnjön. A pedagógusok se akarják. Az alapítvány meg már nincs is ott. Árkon, bokron túl van, be se tette a lábát. Megvolt a jogerős ítélet és utána mit érdekli őt, hogy mi lesz az értelmi fogyatékosokkal, mi lesz az autistákkal, mi lesz a halmozottan hátrányos helyzetű gyerekekkel, a családokkal, az iskolával. Az nem fontos, mint ahogy itt, ennél a gyöngyöspatai pernél sem volt fontos, hogy akkor az iskolával mi történik. Be kellett árazni, annyi volt a fontos.”

Nem pusztán Gyöngyöspatán és Egerben történtek olyan dolgok, melyekre nem sikerült hosszú távú megoldást találni. Az iskolai erőszak ugyanis egyre gyakrabban előfordul, mint ahogyan az is, hogy a diákok nem tisztelik a tanáraikat és az iskolájukat.

Ezzel kapcsolatban a következőeket fogalmazta meg a Fidesz országgyűlési képviselője:

„Az a baj, hogy amit ők védenek, az a rendszer, az pontosan a gyengébbek számára a legrosszabb, amellett egyébként, hogy a jó képességűeket nem hagyja előre menni és ilyenkor lefelé igazodik mindenki, mint ahogy az agressziónál is.”

Nem pusztán az iskoláknak és az ott dolgozóknak, de adott esetben a szülőknek is van felelőssége. Egyfajta visszatartó erő lehet ugyanakkor a kamerák felhelyezése és egyes iskolákban az iskolarendészet kialakítása.

Horváth László, a Fidesz országgyűlési képviselője hangsúlyozta:

„A pedagógusnak tanítani kell és nevelnie kell.”

Válaszadás helyett gyűlölködik az MSZP

Mi Hazánk: A gyöngyöspatai szülőket is felelősségre kellene vonni

Gyöngyöspatai tanárverések: nyomozás indulhat a helyi roma gyerekek ügyében

Egri iskolát záratna be a gyöngyöspatai ügyben is eljáró szervezet

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!