2024. 05. 26. Vasárnap Fülöp, Evelin napja
Jelenleg a TV-ben:

Sajtóklub

Következik:

Csörte 20:20

Belföld

Egri iskolát záratna be a gyöngyöspatai ügyben is eljáró szervezet

Szegregáció miatt záratna be az Esélyt a Hátrányos Helyzetű Gyermekekért Alapítvány egy egri általános iskolát. A gyöngyöspatai romák ügyében is eljáró szervezet szerint a Móra Ferenc Általános Iskola szegregációt követ el. Az intézménybe főleg értelmi fogyatékos és sajátos nevelési igényű gyerekek járnak, akiket, ha megszűnik az intézmény, normál iskolákban helyeznének el.

  • Egri iskolát záratna be a gyöngyöspatai ügyben is eljáró szervezet

 

Az Esélyt a Hátrányos Helyzetű Gyerekekért Alapítvány még 2009-ben perelte be az Egri Balassi Bálint Általános Iskola Móra Ferenc Tagiskoláját. A gyöngyöspatai romák ügyében is pereskedő szervezet szerint az iskolában túl sok a cigány származású tanuló, ezért az intézmény szegregál. A másodfokú bírósági határozat után az Egri Tankerület úgy döntött, felmenő rendszerben bezárja az intézményt. A város polgármestere elfogadhatatlannak tartja a helyzetet.

Információnk szerint január végén a szülők és az Egri Tankerületi Központ arra a megoldásra jutott, hogy ha átszervezik az intézmény körzethatárait, valamint ha minimum 14 nem hátrányos helyzetű új elsős beiratkozik, akkor megmaradhat az iskola. Kerestük az intézményt perlő alapítványt is, de a szervezet időközben megszűnt.

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!