2020. szeptember 20.,
vasárnap, Friderika napja

Egri iskolát záratna be a gyöngyöspatai ügyben is eljáró szervezet

Hír TV

2020. február 4., kedd 12:00

Szegregáció miatt záratna be az Esélyt a Hátrányos Helyzetű Gyermekekért Alapítvány egy egri általános iskolát. A gyöngyöspatai romák ügyében is eljáró szervezet szerint a Móra Ferenc Általános Iskola szegregációt követ el. Az intézménybe főleg értelmi fogyatékos és sajátos nevelési igényű gyerekek járnak, akiket, ha megszűnik az intézmény, normál iskolákban helyeznének el.

 

Az Esélyt a Hátrányos Helyzetű Gyerekekért Alapítvány még 2009-ben perelte be az Egri Balassi Bálint Általános Iskola Móra Ferenc Tagiskoláját. A gyöngyöspatai romák ügyében is pereskedő szervezet szerint az iskolában túl sok a cigány származású tanuló, ezért az intézmény szegregál. A másodfokú bírósági határozat után az Egri Tankerület úgy döntött, felmenő rendszerben bezárja az intézményt. A város polgármestere elfogadhatatlannak tartja a helyzetet.

Információnk szerint január végén a szülők és az Egri Tankerületi Központ arra a megoldásra jutott, hogy ha átszervezik az intézmény körzethatárait, valamint ha minimum 14 nem hátrányos helyzetű új elsős beiratkozik, akkor megmaradhat az iskola. Kerestük az intézményt perlő alapítványt is, de a szervezet időközben megszűnt.

Hír TV

 

x
Rendkívüli hír