2024. 04. 13. Szombat Ida napja
Jelenleg a TV-ben:

Bayer show

Következik:

Vezércikk 14:00

Magyarország élőben

Horváth László: A helyiek összefogásával sikerült megakadályozni a tragédiát

A helyiek helytállásának és összefogásának köszönhetően sikerült megakadályozni a tragédiát a villámárvizek által sújtott észak-magyarországi településeken - jelentette ki Horváth László, a térség országgyűlési képviselője Magyarország élőben című műsorunkban. A kormánypárti politikus szerint az ismétlődő időjárási anomáliák miatt folytatni kell az érintett települések vízáteresztő képességének növelését.

  • Horváth László: A helyiek összefogásával sikerült megakadályozni a tragédiát

Bejárta az internetet vasárnap az a drónos felvétel, amelyen Egerszólát víz alatt van. Upponyban combig ért a víz, és Sajószentpéteren is végigsöpört az áradat. Egy hét alatt kétszer öntötte el Észak-Magyarországot a villámárvíz. 

A térségben jelen pillanatban az utómunkálatok okozzák a legnagyobb fejtörést, hiszen vissza kell állítani a normális körülményeket, mind az otthonokban, mind a középületekben. A vasárnapi esőzés után az éjjel nem érkezett újabb csapadék, így a veszély valamelyest csökkent, de a takarítás és a fertőtlenítés még ezután jön – mondta Horváth László, aki személyesen a helyszínen tájékozódott a víz okozta károkról.

A helyiek helytállásának és összefogásának köszönhetően sikerült megakadályozni a tragédiát a villám árvizek által sújtott észak-magyarországi településeken - jelentette ki a politikus, aki szerint az ismétlődő időjárási anomáliák miatt folytatni kell az érintett települések vízáteresztő képességének növelését.

Egy 37 éves rekord dőlt meg a vasárnapi esőzéssel – tette hozzá. Az önkormányzatok a védekezés költségeit fedezik, tehát biztosítják a homokot, zsákokat és a meszet is. A károk felmérése még nem kezdődött el.

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!