2020. június 4.,
csütörtök, Bulcsú napja

Horváth László: A helyiek összefogásával sikerült megakadályozni a tragédiát

Hír TV

2019. június 24., hétfő 20:22

A helyiek helytállásának és összefogásának köszönhetően sikerült megakadályozni a tragédiát a villámárvizek által sújtott észak-magyarországi településeken - jelentette ki Horváth László, a térség országgyűlési képviselője Magyarország élőben című műsorunkban. A kormánypárti politikus szerint az ismétlődő időjárási anomáliák miatt folytatni kell az érintett települések vízáteresztő képességének növelését.

Bejárta az internetet vasárnap az a drónos felvétel, amelyen Egerszólát víz alatt van. Upponyban combig ért a víz, és Sajószentpéteren is végigsöpört az áradat. Egy hét alatt kétszer öntötte el Észak-Magyarországot a villámárvíz. 

A térségben jelen pillanatban az utómunkálatok okozzák a legnagyobb fejtörést, hiszen vissza kell állítani a normális körülményeket, mind az otthonokban, mind a középületekben. A vasárnapi esőzés után az éjjel nem érkezett újabb csapadék, így a veszély valamelyest csökkent, de a takarítás és a fertőtlenítés még ezután jön – mondta Horváth László, aki személyesen a helyszínen tájékozódott a víz okozta károkról.

A helyiek helytállásának és összefogásának köszönhetően sikerült megakadályozni a tragédiát a villám árvizek által sújtott észak-magyarországi településeken - jelentette ki a politikus, aki szerint az ismétlődő időjárási anomáliák miatt folytatni kell az érintett települések vízáteresztő képességének növelését.

Egy 37 éves rekord dőlt meg a vasárnapi esőzéssel – tette hozzá. Az önkormányzatok a védekezés költségeit fedezik, tehát biztosítják a homokot, zsákokat és a meszet is. A károk felmérése még nem kezdődött el.

Hír TV