2024. 04. 14. Vasárnap Tibor napja
Jelenleg a TV-ben:

Poltikai hobbista

Következik:

Vezércikk 04:00

Belföld

Villámárvizek öntötték el Észak-Magyarországot

Embereket is kellett menteni a vasárnap lezúdult villámárvizek miatt. Észak-Magyarországon a vasárnap lehullott csapadék miatt több település is víz alá került. A Borsod megyei tűzoltóknak 150 helyen kellett beavatkozniuk.

  • Villámárvizek öntötték el Észak-Magyarországot

Bejárta az internetet vasárnap az a drónos felvétel, amelyen Egerszólát víz alatt van. Upponyban combig ért a víz, és Sajószentpéteren is végigsöpört az áradat. Egy hét alatt kétszer öntötte el Észak-Magyarországot a villámárvíz. A Borsod megyei katasztrófavédőket 150 helyre riasztották. 

Dojcsák Dávid, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője azt mondta, a miskolci hivatásos tűzoltók Sajószentpéteren egy embernek segítettek távozni a házából, amelyben nagy mennyiségű víz gyülemlett fel. Hejőkeresztúron négy sátorozó rekedt a viharban, a Nyéki-tó egyik szigetén, őket a miskolci és a szerencsi hivatásos tűzoltók mentették ki. Parasznyán egy ingatlanból 10, míg Alsóvadászon négy lakóházból 12 embernek kellett ideiglenesen távozni a villámárvíz miatt.

Gumicsizmában tud csak bejutni a házába egy borsodbótai férfi. Az ingatlan alsó szintje többszöri szivattyúzás után is víz alatt van.

Horváth Richárd elmondta:  Elöntötte a lakást a víz, kis és nagygépek kárba mentek. Háromszor szivattyúztuk ki a vizet, de még mindig jön fel a víz.

A legtöbb helyen az alsó szinteken okozott kárt a víz.

Ládi Sándor úgy fogalmazott: Ez egy pincelak, egy kazánház. Itt ez tele van vízzel. Ott hátul úgyszintén, ott is van egy ilyen pincerész, az is tele van vízzel, ott is minden tönkrement.

Egy upponyi férfinak is áll a víz a házában. Upponyban az esőzés miatt kiöntött patak megtörte a hidat, és befolyt a házakba. A tűzoltók hétfőn is egész nap a károk elhárításán dolgoznak Észak-Magyarországon.

HírTV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Globál – Megvan mit akar a nyugat Oroszországtól + videó

Globál – Megvan mit akar a nyugat Oroszországtól + videó

Oroszország javát – vagy inkább javait akarja a pénzügyi háttérhatalom, és úgy tűnik kitart emellett az elhatározása mellett még akkor is, ha ezzel az atomháború szélére sodorja a A részletekről beszélt Boros Imre, közgazdász és Bogár László közgazdász a Globalban. Vigyázat a nyugalom megzavarására alkalmas tények hangzanak majd el. Szerkesztő-műsorvezető: Virághalmy Sarolta.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!