2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Amerika magyar grófja

Következik:

Európai Híradó 04:00

Magyarország élőben

Horváth Ildikó: Nagy harcra készülünk

Külön szakember irányítja a magyar intenzív osztályok felkészítését arra az esetre, ha a drasztikusan megnőne a fertőzött betegek száma Magyarországon - mondta a Hír TV-nek az egészségügyi államtitkár. Horváth Ildikó a Magyarország Élőben című műsorban közölte, hogy több vidéki labor is alkalmas már arra, hogy teszteket készítsen, péntektől pedig, ha szükséges a Szent János-kórház Kútvölgyi úti épülete karanténkórházként működhet. Az EMMI államtitkára közölte: tanultak az olaszok hibáiból, a magyar kórházak felkészültek a járványra.

  • Horváth Ildikó: Nagy harcra készülünk

16 megbetegedésről adtak hírt ma. Esetszámhoz képest a veszélyhelyzet kihirdetése nem feltétlenül indokolt. Járványra készülnek – tette fel a kérdést Földi-Kovács Andrea műsorvezető.

A járvány megelőzésére, lassítására, egy nagy harcra készülünk. Szerettünk volna időben lépni, ezt segíti most a kihirdetett vészhelyzet

– hangsúlyozta az államtitkár.

Ezt követően Földi-Kovács Andrea arra volt kíváncsi, hogy fel vannak-e készülve arra, hogy robbanásszerűen megnő a gyanús esetek száma. Erre Horváth Ildikó azt válaszolta, hogy azon dolgoznak, hogy megelőzzék a fertőzés gyors terjedését. Ezért kérik a lakosságot, hogy kövessék a hatóságok utasításait.

Adnak-e bármilyen kezelést a betegeknek – kérdezte a műsorvezető. Erre az egészségügyi államtitkár azt válaszolta, hogy támogatni kell a szervezetet. Kiemelte, hogy minden erejükkel arra törekednek, hogy felkészüljenek egy komolyabb járványügyi helyzetre.

Több lélegeztetőgép áll idehaza rendelkezésre, mint amennyit jelenleg az olaszok használnak

- emelte ki.

Majd közölte, több vidéki labor is alkalmas már arra, hogy teszteket készítsen, péntektől pedig, ha szükséges a Szent János-kórház Kútvölgyi úti épülete karanténkórházként működhet. 

Horváth Ildikó megcáfolta a Magyar Orvosi Kamara kijelentését, mely szerint nem áll rendelkezésre megfelelő és elegendő védőfelszerelés. Megjegyezte, hogy a „frontvonalban” dolgozóknak minden eszközt biztosítanak ahhoz, hogy maradéktalanul elláthassák a feladatukat.

Teljes beszélgetés:

Kapcsolódó tartalmak:

Újabb 3 személynél diagnosztizáltak új koronavírus-fertőzést

Koronavírus - Román és dél-koreai állampolgárokat utasítottak ki

Határzárás és ellenőrzés a koronavírus ellen

Kovács Zoltán: A megelőzés és a helyzet kontrollálása a cél

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!