2024. 06. 22. Szombat Paulina napja
Jelenleg a TV-ben:

Az életmentő - Semmelweis Ignác igaz története

Következik:

Híradó 12:00

Külföld

Határzárás és ellenőrzés a koronavírus ellen

Visszaállították a határellenőrzést a szlovén és az osztrák határokon. Ezzel párhuzamosan leállították a repülő-, vonat- és buszjáratok fogadását Olaszországból. Ezekből az országokból csak a magyar állampolgárok bejutását biztosítják, de ez minden érintett határszakaszon személyi ellenőrzést jelent. A szerb határon lezárták a kisebb átkelőhelyeket.

  • Határzárás és ellenőrzés a koronavírus ellen

A testhőmérsékletét mérik ennek a férfinak az országos mentőszolgálat munkatársa a Rábafüzesi határátkelőhelyen. Itt az osztrák határon, a szlovén határszakaszhoz hasonlóan visszaállították a határellenőrzést, mely során a koronavírus terjedését próbálják lassítani.

A szlovén határon is hasonló tapasztalható, ezt az olasz családot éppen visszafordítják a magyar rendőrök.

A két határszakasz ellenőrzésének visszaállításáról az operatív törzs javaslatára döntött a kormány. Ezzel párhuzamosan felfüggesztették a repülő-, vonat- és buszjáratok fogadását Olaszországból. Onnan csak a magyar állampolgárok bejutását biztosítják, de ez minden érintett határszakaszon személyi ellenőrzést jelent.

A szerb határon is reagáltak a járványra: lezárták a kisebb átkelőket a koronavírus megfékezése miatt.

Az osztrák és szlovén határ ellenőrzésére azért volt szükség, mert ezek az olaszországból közúton érkezők legnépszerűbb útvonala. A szerb határátkelők lezárásáról a szerbiai koronavírus-járvány kezelésével megbízott válságstáb dönt.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Ukrajna-párti aláírást követelnek Meloniék

Ukrajna-párti aláírást követelnek Meloniék

Írásbeli, Ukrajnát támogató nyilatkozatot kell tennie a Fidesznek, ha a magyar kormánypárt csatlakozni szeretne az Európai Konzervatívok és Reformerek (ECR) csoportjához – közölte Nicola Procaccini, a frakció alelnöke.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!