2024. 05. 29. Szerda Magdolna napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Magyarország élőben

Horváth Ildikó: Fontos, hogy a teljesítmény alapján mérjék az egészségügyet

Új egészségkultúra megvalósításán dolgoznak, amely elsősorban a megelőzésre, a betegségek elkerülésére és az egészségben töltött évek meghosszabbítására támaszkodna - mondta a Hír TV Magyarország élőben című műsorában Horváth Ildikó. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) egészségügyért felelős államtitkára közölte: minderre 5,4 milliárd forint áll rendelkezésre.

  • Horváth Ildikó: Fontos, hogy a teljesítmény alapján mérjék az egészségügyet

Csak az idei év első két hónapjában harminc milliárd forint mínuszt hoztak össze az intézmények. Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) is vizsgálta a kórházak gazdálkodását. Jelentésük szerint a 17 intézményből egy sem volt olyan, amely mindenben megfelelt volna a törvényi előírásoknak. Erről beszélt a Magyarország élőben című műsorban az egészségügyért felelős államtitkár.

Horváth Ildikó elmondta, új egészségkultúra megvalósításán dolgoznak, mely elsősorban a megelőzésre, a betegségek elkerülésére, az egészségben töltött évek meghosszabbítására támaszkodna, mintegy 5,4 milliárd forintos támogatással. Az államtitkár szerint szükséges az, hogy olyan kórház vezetőségek dolgozzanak az egészségügyi ellátórendszerben, akik felelős gondolkodással, élen járva viszik előre a munkát.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!