2019. július 18.,
csütörtök, Frigyes napja

Horváth Ildikó: Fontos, hogy a teljesítmény alapján mérjék az egészségügyet

2019. április 8., hétfő 20:15

Új egészségkultúra megvalósításán dolgoznak, amely elsősorban a megelőzésre, a betegségek elkerülésére és az egészségben töltött évek meghosszabbítására támaszkodna - mondta a Hír TV Magyarország élőben című műsorában Horváth Ildikó. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) egészségügyért felelős államtitkára közölte: minderre 5,4 milliárd forint áll rendelkezésre.

Csak az idei év első két hónapjában harminc milliárd forint mínuszt hoztak össze az intézmények. Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) is vizsgálta a kórházak gazdálkodását. Jelentésük szerint a 17 intézményből egy sem volt olyan, amely mindenben megfelelt volna a törvényi előírásoknak. Erről beszélt a Magyarország élőben című műsorban az egészségügyért felelős államtitkár.

Horváth Ildikó elmondta, új egészségkultúra megvalósításán dolgoznak, mely elsősorban a megelőzésre, a betegségek elkerülésére, az egészségben töltött évek meghosszabbítására támaszkodna, mintegy 5,4 milliárd forintos támogatással. Az államtitkár szerint szükséges az, hogy olyan kórház vezetőségek dolgozzanak az egészségügyi ellátórendszerben, akik felelős gondolkodással, élen járva viszik előre a munkát.

Hír TV