2024. 04. 17. Szerda Rudolf napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Hazahúzó 01:00

Magyarország élőben

Hollik István: Pragmatikus vezető lesz Ursula von der Leyen

Több szempontból is jó döntésnek tartja Hollik István Ursula von der Leyen támogatását az Európai Bizottság elnöki posztjára - a kormányszóvivő erről azt követően beszélt Magyarország élőben című műsorunkban, miután Orbán Viktor első ízben találkozott Brüsszelben az új bizottsági elnökkel. Hollik István örvendetesnek nevezte, hogy von der Leyen számos, a migrációval összefüggő kérdésben és az Európai Bizottság szerepében is egyetért a magyar állásponttal.

  • Hollik István: Pragmatikus vezető lesz Ursula von der Leyen

Ursula von der Leyen Twitter-üzenetében azt írta, egyetértettek Orbán Viktorral abban, hogy az Uniós döntéshozatali rendszert közelíteni kell a tagállamokhoz. 

Hollik István szerint a találkozó alapján több szempontból is jó döntés volt Ursula von der Leyen támogatása. Egyrészt, mert így valóban sikerült kiszorítani azokat az ideológiai gerillákat, akiket a kormány mindenképp el akart kerülni.

„Mindenképpen el akartuk kerülni, hogy az Európai Bizottságot ilyen politikusok vezessék. Elsősorban Frans Timmermans-ra kell gondolni, aki nyilvánvaló, hogy a saját politikai nézeteit próbálta volna meg ráerőltetni egyrészt az Európai Unióra, másrészt pedig a tagállamokra.”

Ursula von der Leyennel kapcsolatban a kormányszóvivő elmondta, hogy az új elnök érti a magyarokat és tiszteletben is tartja a Közép-Európaiak és a magyarok véleményét, de többi tagországhoz is ugyanígy áll hozzá.

„Nem a saját politikai akaratát akarja ráerőltetni a tagállamokra egy birodalom vezetőjeként, ebben a szerepfelfogásban ezt láthattuk korábban Jean-Claude Juncker-től, aki a bevándorláspárti nézeteit megpróbálta ráerőltetni a tagállamokra.”

A kormányszóvivő elmondta, a Bizottság új elnöke valóban egy olyan szerepfelfogást tart magáénak, amelyben a Bizottság az nem politizál. A másik fontos dolog, hogy nem azokat az ügyeket keresi, ami számára fontos és nem az saját véleményét akarja ráerőltetni a tagállamokra, hanem azokat az együttműködési pontokat, azokat az ügyeket és témákat keresi, amelyben az Európai Unió és az európai tagállamok képesek együttműködni.

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!