2019. október 15.,
kedd, Teréz napja

Hollik István: A dunai hajóbaleset teljes vizsgálatára van szükség

2019. május 30., csütörtök 20:37

A dunai hajóbalesetben elhunytak hozzátartozóit és az egész koreai népet együttérzéséről biztosította Hollik István kormányszóvivő a Hír TV Magyarország élőben című műsorában. A koreai kormánynak és a helyszínre érkező szakembereknek Magyarország kormánya teljes együttműködést biztosít mind a vizsgálat, mind a mentés tekintetében.

Hollik István a baleset kapcsán elmondta, mindenre kiterjedő vizsgálatra van szükség, amely nem kerüli meg a felelősség kérdését sem.

A műsorban a kormányszóvivő a közigazgatási bíróságok felállításának elhalasztásáról is beszélt, amely a legutóbbi Kormányinfó egyik központi témája volt. Hollik István szerint a kormányzat feletti kontroll erősítését szolgálná az, ha egy különálló közigazgatási felsőbíróság jönne létre, amely kifejezetten az állam elleni perekkel foglalkozna. A politikus ezzel kapcsolatban megjegyezte, érdekes, hogy akik a jogállamiság hiányával támadják a kormányt, azok ellenzik az igazságszolgáltatásra váró átalakítást.

A beszélgetésben szóba került még a Varga Mihály által vezetett nemzetgazdasági tárca 13+1-es gazdasági csomagja is, mivel a külső gazdasági környezet egyre inkább változik, lassul. Ez szerencsére Magyarországra még nem gyűrűzött be, a magas gazdasági növekedésen ez jelenleg nem érzékelhető. A kormány azonban már készül erre, ezért fogadta el a gazdaságvédelmi akciótervet – zárta mondandóját Hollik István.

Hír TV