2024. 02. 25. Vasárnap Mátyás napja
Jelenleg a TV-ben:

Sajtóklub

Következik:

Célpont 20:10

Magyarország élőben

Hollik István: A biztonságos újraindítás rajzolódik majd ki az online konzultációból

A kormány arra kíváncsi, hogy az állampolgárok miként tartják kivitelezhetőnek és biztonságosnak az újraindulást - mondta el Hollik István a Hír TV Magyarország élőben című műsorában. A Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója arról is beszélt, hogy a felelősségteljes "nyitáshoz" együttműködésre van szükség a lakossággal.

  • Hollik István: A biztonságos újraindítás rajzolódik majd ki az online konzultációból

Hamarosan nemzeti konzultációt indít a kormány a korlátozások feloldásáról. Ennek a konzultációnak a lebonyolítására viszonylag rövid idő áll majd a rendelkezésre, hiszen ahogy arról Orbán Viktor miniszterelnök is többször beszélt, húsvéttól szeretnék megkezdeni a lazításokat, hogyha a körülmények is lehetővé teszik.

Mire kíváncsiak most

– tette fel a kérdést Földi-Kovács Andrea műsorvezető.

Éppen arra, hogy hogyan tartják ezt kivitelezhetőnek és biztonságosnak az állampolgárok – válaszolta Hollik István, majd azzal folytatta, hogy az elmúlt időszakban azt megtanulták, hogy minden védekezés és az azt követő időszak csak akkor lehet sikeres, hogyha azt a kormány és az emberek ezt együtt, egyetértésben végzik.

Ezért van szükség most erre az online konzultációra, amelyet a kormány indít majd, és feltehetően február közepén veszi majd kezdetét

– húzta alá a Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója.

Hollik István a beszélgetés során kitért arra is, hogy

ezzel az online térben zajló konzultációval arra lesz kíváncsi a kormány, hogy miként lehet úgy lazítani az intézkedéseken és újraindítani az életet, hogy azt a magyar emberek is felelősnek és biztonságosnak tartsák.

A kommunikációs igazgató a beszélgetés során azt is hangsúlyozta, hogy Magyarországot a járvány harmadik hulláma az intézkedéseknek köszönhetően elkerülte, de látják azt is, hogy a korai lazítások emberéletekben mérhető problémákat okozhatnak.

Majd beszélt arról is, hogy

megértik, hogy a társadalom egyre szélesebb rétege nyitást szeretne, akárcsak ők, de azt, hogy ezt hogyan lehet felelősségteljesen és biztonságosan megtenni, ahhoz együttműködés kell a lakossággal. S erről szól ez a konzultáció, valamint a ma bejelentett gazdaság újraindítási terv is

- húzta alá Hollik István.

Teljes beszélgetés:

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!