2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Túlélve Bolíviát

Következik:

Híradó 12:00

Magyarország élőben

Hollik: A jogi bizottság kettős mércéje alapján ítélték meg Trócsányi Lászlót

A Hír TV Magyarország élőben című műsorában Földi-Kovács Andrea műsorvezető vendége volt Hollik István kormányszóvivő, aki az adásban többek között arról nyilatkozott, hogy az EP jogi bizottsága összeférhetetlenséget állapított meg Trócsányi Lászlóval kapcsolatban, ugyanakkor az érintett magyar biztos-jelölt már közleményben tudatta: politikai döntést született, jogi lépéseket fog tenni az ügyben. Valamint az sem maradt válasz nélkül, hogy kilenc aluljárót zárnak le éjszakára Budapesten a téli időszakban, és emiatt a hajléktalanokat ellátó szervezetek több milliárdos többlettámogatásra számíthatnak.

  • Hollik: A jogi bizottság kettős mércéje alapján ítélték meg Trócsányi Lászlót

Egyelőre nem hallgatja meg az EP illetékes szakbizottsága Trócsányi Lászlót, a jogi bizottságnak a jelölt személyének összeférhetetlenségével kapcsolatos kifogása miatt.

„Hogy fogadta a kormány a fejleményeket?”

– kérdezte Földi-Kovács Andrea.

„Teljesen egyértelmű az Európai Parlament jogi szakbizottságának a mai napon meghozott döntése. Ennek az üzenete az, hogy az ott helyet foglaló Európa Parlamenti bevándorláspárti képviselők egyszerűen úgy gondolták, nem engedhetik meg, hogy az új bizottságban Magyarországot olyan biztos képviselje, aki igazságügyminiszterként részt vett abban a munkában, amelynek eredmény képen a magyar embereket biztonságba helyeztük, a határt pedig határkerítéssel elzártuk a bevándorlók elől”

– nyilatkozta a kormányszóvivő.

Hollik István egy újabb felvetésre reagálva kifejtette: Trócsányi László a bizottság minden kérdésére nyíltan válaszolt „egyértelmű a kettős mérce a jogi bizottságban ott ülők” részéről, mert azok a jelöltek, akikkel szemben valós kifogások, aggályok merültek fel „átmehettek”, míg a magyar jelölttel szemben – mivel a bevándorlást ellenző magyar kormány delegáltja volt a pozícióra – a bizottság jogi kifogásokat támasztott.

A minapi máltai – az illegális bevándorlók szétosztását szorgalmazó – szerződés kapcsán a kormányszóvivő aláhúzta: „az látszik, mintha az EU és a bevándorláspártiak utolsó nagy rohama” lenne, „egy újabb kísérletet tesznek arra, hogy visszaforduljanak”, hogy újra a betelepítési kvóta legyen a mérvadó.

„Egyértelműen leszögezhetjük: ahol baloldali kormány van, ott azonnal megnyitják a kikötőket, ez történt Olaszországban”

– fogalmazott Hollik István, majd úgy folytatta: még az új EB hivatalba lépése előtt megpróbálják a kötelező kvótákat „szétnyomni”. „Magyarország ennek keresztbe fog feküdni” – tette hozzá.

A meglehetősen „képlékeny európai politikai helyzetben” az a szerencsénk, hogy „Magyarországon politikai stabilitás van”, aminek többek között gazdasági előnye is van – húzta alá Hollik István.

A magyarországi közelgő önkormányzati választások kapcsán előtérbe kerülő ügyekről, nevezetesen arról, hogy Budapesten a főváros kérésére kilenc aluljárót zárnak le éjszakára a kormányszóvivő azt mondta: mivel „az emberi méltóságot sértő állapotok alakultak ki ezekben az aluljárókban”, lezárják azokat, emiatt 2,1 milliárd többletet biztosítanak a hajléktalanokat ellátó szervezetek támogatására. 

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!