2020. június 3.,
szerda, Klotild napja

Hidvéghi: Trócsányi László nem csak felkészült, de feddhetetlen jelöltje is Magyarországnak

Hír TV

2019. szeptember 20., péntek 19:50

Az európai országok egy csoportja hivatalosan is megállapodhat a mentőhajókon veszteglő menedékkérők elosztásáról. Ahogy bevándorláspárti kormánya lett Olaszországnak, újra megindult a migráns áradat Európába, ebből is látszik, hogy a migráció és a határvédelem politikai kérdés - jelentette ki Hidvéghi Balázs, a Fidesz EP-képviselője Magyarország élőben című műsorunkban. A tervek szerint szeptember 23-án Máltán az olasz, a francia és a német belügyminiszter találkozik, hogy a Soros György álcivil szervezetei által bérelt hajókon becsempészett migránsokat hogyan osszák szét. Hidvéghi Balázs kifejtette: a baloldali bevándorláspárti erők újra napirendre tűzték a kvótarendszert.

Az új, baloldali olasz kormány megalakulása után alig egy héttel már megnyitották a kikötőket az illegális bevándorlókat szállító hajók előtt, „azóta az NGO-hajók gyakorlatilag öntik a migránsokat az országba” – fogalmazott Velkovics Vilmos műsorvezető. Bebizonyosodott: tisztán politikai kérdés a tengeri határok megvédése.

„Kell-e attól tartani, hogy ugyanaz fog bekövetkezni, ami 2015-ben?

– kérdezte a vendéget a Hír TV műsorvezetője.

„A veszélye biztos fennáll ennek. Politikai kérdés a határok védelme”

– szögezte le válaszában Hidvéghi Balázs, aki szerint amint Európából olyan hangok hallatszanak, hogy „lehet jönni”, azonnali „szívóhatást” eredményez, így Afrikában és a Közel-Keleten is tömegek készülődnek, hogy induljanak az Unió határai felé.  Az EP-kampányban a brüsszeli bürokraták azt igyekeztek hangoztatni, azzal hitegettek mindenkit, hogy immáron véget ért a migrációs krízis, nincs már napirenden a bevándorlás kérdése, most pedig a mindennapok részévé kívánják tenni a migrációt – tette hozzá a politikus.

„Kulcsmomentuma az egésznek, hogy Matteo Salvini és pártja kilépett az olasz kormányból és megszűnt az eddig ott működő koalíció. Ahogy bejött a baloldali Demokrata Párttal az új koalíció – az Öt Csillag és a Demokrata Párt összefogása –, ez egy bevándorláspárti kormányt eredményezett. Itt az ékes bizonyítéka annak, hogy amit mi mondunk arról, hogy ma már Európában bevándorláspárti és azt ellenző részre lehet osztani a politikai életet, és ez egy kulcskérdés, itt a bizonyíték: néhány óra alatt fordult meg az olasz politika. A korábbi törvényt és az erre vonatkozó rendelkezéseket átírják”

– mondta az EP-képviselő, majd hozzáfűzte: ez a csúcs Máltán arról szól, hogy ezt több ország részvételével papíron is rögzíteni akarják.

„Rendkívül veszélyes folyamatokról van szó. Én az Európai Parlamentben elsősorban az itthon jól ismert LIBE Bizottság tagjaként minden héten szembesülök azzal, milyen komoly erők dolgoznak azon, hogy ezeket a terveket visszahozzák, megerősítsék. Ők úgy beszélnek ott a bevándorlásról, mint valamiféle adottságról, és egyre kevesebb szó esik a menekültekről. Itt valójában arról van szó, hogy ki akarják építeni azokat a csatornákat, azokat az útvonalakat, amelyek a bevándorlók tömegeit hoznák majd Európába. Ez ellen védekezni kell”

– húzta alá Hidvéghi Balázs.   

A külső határok védelméhez kell ragaszkodnia hazánknak, mert az ugyanolyan jele az európai együttműködésnek, az „Európáért érzett felelősségnek”, mintha valamelyik ország úgy döntene, hogy befogad illegális bevándorlókat – emelte ki a politikus.

Trócsányi László brüsszeli meghallgatásával kapcsolatban a Fidesz EP-képviselője úgy vélekedett, nem fontos a sorrendiség, inkább az számít, hogy a magyar jelölt az egyik legfelkészültebb, és szakmai szempontból a személye egy kiváló választás erre a pozícióra. Az őt itthonról és külföldről egyaránt támadó balliberális erők „nem kaptak semmiféle valós támogatást”, „teljesen tisztán áll a jelöltek sorában”.

„Trócsányi László nem csak felkészült, de feddhetetlen jelöltje is Magyarországnak”

– jelentette ki Hidvéghi Balázs.  

Hír TV