2021. június 21.,
hétfő, Alajos, Leila napja

Hidvéghi Balázs: A Sinopharm engedélyezése egy igazi pofára esés a baloldalnak

Hír TV

2021. május 7., péntek 20:07

Felgyorsítaná az európai oltási folyamatot a magyar kormány. Orbán Viktor erről a portói EU-csúcson beszélt. De hogyan juthat minél előbb mindenki vakcinához? Erről is kérdeztük Hidvéghi Balázs EP-képviselőt Magyarország élőben című műsorunkban.

„Néhány perccel ezelőtt jött a hír, hogy a WHO engedélyezte a Sinopharm nevű vakcinát. (…) Ön szerint milyen politikai következményei lehetnek ennek a mai döntésnek?”

-        kérdezte Velkovics Vilmos.

„Először is örömmel nyugtázom ezt a döntését a WHO-nak, valóban már egy jó ideje a levegőben volt. Visszaigazolja a magyar kormány politikáját és döntését, amely arra irányult, hogy minden a szakma által jónak ítélt oltásra szükség van, és ezt használni kell. Hadd mondjam el azt is, hogy ez egy igazi pofára esés a magyar baloldalnak. Nem tudom szebben vagy finomabban mondani. Hónapok óta azon igyekeznek egy oltásellenes kampánnyal, hogy az embereket elbizonytalanítsák elsősorban a kínai és az orosz vakcinákkal szemben, és ennél magasabb globális szervezet egészségügy szempontjából talán nincs mint a WHO, tehát én nagyon kíváncsian várom, hogy majd ezt hogyan próbálják most kimagyarázni”

-        válaszolta Hidvéghi Balázs.

Hír TV