2020. október 27.,
kedd, Szabina napja

Halkó Petra: A magyarok értékstruktúrájában kulcsszerepet játszik a hagyományos családmodell

Hír TV

2020. október 15., csütörtök 20:12

A magyarok többsége szerint nem való az óvodákba és az általános iskolákba az LMBTQ-érzékenyítés, erről készített felmérést a Századvég. A Magyarország élőben vendége Halkó Petra, a Századvég elemzője volt.

„Összességében minek tudja be ezt az eredményt? (…) Mi volt az összbenyomása a magyarok felfogásáról? Mennyire inkább a hagyományos értékeket pártolják vagy mennyire nyitottak ezekre az ideológiákra?”

-          kérdezte Földi-Kovács Andrea műsorvezető.

„Egyértelműen azt állíthatjuk, hogy a magyar állampolgároknak az értékstruktúrájában központi, kulcsszerepet játszik a hagyományos családmodell. 95 százaléka a magyar állampolgároknak vélte úgy, hogy igenis dolgozni kell továbbra is azon, hogy a hagyományos családmodell, családi érték megőrzésre kerüljenek és 79 százalékuk véli úgy, hogy továbbra is a hagyományos családmodellt kell erősíteni a fiatalok irányába is és csupán 17 százalék vélekedett úgy, hogy az egyéb alternatív formák felé lenne érdemes lépni. Ebből mindenképp azt a következtetést vonhatjuk le, hogy továbbra is, ahogyan 2010 óta a magyar kormány a családok védelmét illetve a fiatalkorúak védelmét helyezi a középpontba, ezt várja el a magyar társadalom is a magyar kormány részéről.”

-           válaszolta Halkó Petra.

Hír TV