2021. 09. 17. Péntek Zsófia napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Magyarország élőben

Halkó Petra: A magyarok értékstruktúrájában kulcsszerepet játszik a hagyományos családmodell

A magyarok többsége szerint nem való az óvodákba és az általános iskolákba az LMBTQ-érzékenyítés, erről készített felmérést a Századvég. A Magyarország élőben vendége Halkó Petra, a Századvég elemzője volt.

„Összességében minek tudja be ezt az eredményt? (…) Mi volt az összbenyomása a magyarok felfogásáról? Mennyire inkább a hagyományos értékeket pártolják vagy mennyire nyitottak ezekre az ideológiákra?”

-          kérdezte Földi-Kovács Andrea műsorvezető.

„Egyértelműen azt állíthatjuk, hogy a magyar állampolgároknak az értékstruktúrájában központi, kulcsszerepet játszik a hagyományos családmodell. 95 százaléka a magyar állampolgároknak vélte úgy, hogy igenis dolgozni kell továbbra is azon, hogy a hagyományos családmodell, családi érték megőrzésre kerüljenek és 79 százalékuk véli úgy, hogy továbbra is a hagyományos családmodellt kell erősíteni a fiatalok irányába is és csupán 17 százalék vélekedett úgy, hogy az egyéb alternatív formák felé lenne érdemes lépni. Ebből mindenképp azt a következtetést vonhatjuk le, hogy továbbra is, ahogyan 2010 óta a magyar kormány a családok védelmét illetve a fiatalkorúak védelmét helyezi a középpontba, ezt várja el a magyar társadalom is a magyar kormány részéről.”

-           válaszolta Halkó Petra.

Hír TV

 

További epizódok

Szanyi Tibor: Nem találtunk a történelemben olyan korszakot, ami szociális értelemben milliókat emelt fel

A Magyarország élőben vendégeként Szanyi Tibor a Kádár-tervről és az ellenzéki összefogásról beszélt. 2021. szeptember 10.

Deutsch Tamás: Gyalázatos módon nekitámadt az Európai Bizottság a lengyeleknek

A Magyarország élőben vendége Deutsch Tamás fideszes ep-képviselő volt. 2021. szeptember 10.

Csizmazia Gábor: 2001. szeptember 11-e alapvetően megváltoztatta az amerikai társadalom gondolkodását

A Magyarország élőben vendége Csizmazia Gábor, a NEK Amerika Tanulmányok Kutatóintézetének munkatársa volt. 2021. szeptember 10.

Legfrisebb híreink

Műsorok

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Plusz-mínusz - ajánló

Fent és lent! Politikai vitaműsor a hét legfelkavaróbb történéseiről. Plusz-mínusz 17 óra 30 perctől a Hír Televízió műsorán.

Sajtóklub - ajánló

Egyedi hangvételű elemzés újságírókkal. Hétfő esténként 21.05-től a Hír TV műsorán.

Publi Cafe - ajánló

A hétköznaponként jelentkező Publi Cafe politológusok és publicisták segítségével vizsgálja politika és a média szerepét. 20 óra 5 perctől.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!