2024. 06. 13. Csütörtök Antal, Anett napja
Jelenleg a TV-ben:

Komment

Következik:

Radar 23:45

Magyarország élőben

Gyurcsányék bevédték a lemondásra felszólított Mirkóczki Ádámot?

Erős a gyanú, hogy a rendkívüli jogrendben Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere nyolc esetben törvénysértést követett el és visszaélt a törvény adta lehetőségekkel – hívta fel rá a figyelmet Oroján Sándor, az egri Fidesz frakcióvezetője a HírTV Magyarország élőben című műsorának szerdai adásában.

  • Gyurcsányék bevédték a lemondásra felszólított Mirkóczki Ádámot?

A politikus közlése szerint a nyolc pontot a Mi Hazánk Mozgalom képviselője, Pápai Ákos tárta fel, majd ő rögtön azt indítványozta, hogy a polgármestert függessze fel tisztségéből a bíróság, arra hivatkozva, hogy folyamatosan törvénysértést követett el.

Arra a kérdésre, hogy szerdán Egerben a közgyűlésben miről határoztak, Oroján Sándor elmondta, ők kijelentették, először érdemes kimondani, hogy valóban történt-e törvénysértés.

Ez egy hirtelen indítvány volt a Mi Hazánk részéről, mi azt mondtuk, érdemes lenne ezeket a pontokat mélységében megvizsgálni és az első pontnál kezdeni, hogy mondja ki a kormányhivatal, hogy jogszerűtlen volt, amit a polgármester csinált, vagy sem

– tette hozzá.

A Fidesz politikusa szerint a Mi Hazánk javaslata azért puhult fel, mert volt egy hiányzó a közgyűlésben, ő pedig Berecz Mátyás, a DK képviselője, aki valamilyen indokból távol maradt a közgyűléstől és

nincs kizárva, hogy a budapesti pártközponttól, vagy akár magától Gyurcsány Ferenctől kapott utasítást arra vonatkozóan, hogy az egri polgármester nem szabad felállítani.

Teljes adás:

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Karácsony Gergely a főpolgármester-választás megismétlését kéri + videó

Karácsony Gergely a főpolgármester-választás megismétlését kéri + videó

A Napi aktuális vendége Szalai Szilárd a Pesti Srácok újságírója és Sarkadi-Illyés Csaba az Economx újságírója volt, akikkel M. Dobos Marianne műsorvezető ezekről a témákról beszélgetett: A Tisza Párt az európai Néppárthoz csatlakozna, Vitézy Dávid: türelemmel várjuk az újraszámlálás eredményét, Karácsony Gergely a főpolgármester-választás megismétlését kéri.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!