2021. 09. 28. Kedd Vencel napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Hírek 20:00

Magyarország élőben

Gyurcsányék bevédték a lemondásra felszólított Mirkóczki Ádámot?

Erős a gyanú, hogy a rendkívüli jogrendben Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere nyolc esetben törvénysértést követett el és visszaélt a törvény adta lehetőségekkel – hívta fel rá a figyelmet Oroján Sándor, az egri Fidesz frakcióvezetője a HírTV Magyarország élőben című műsorának szerdai adásában.

A politikus közlése szerint a nyolc pontot a Mi Hazánk Mozgalom képviselője, Pápai Ákos tárta fel, majd ő rögtön azt indítványozta, hogy a polgármestert függessze fel tisztségéből a bíróság, arra hivatkozva, hogy folyamatosan törvénysértést követett el.

Arra a kérdésre, hogy szerdán Egerben a közgyűlésben miről határoztak, Oroján Sándor elmondta, ők kijelentették, először érdemes kimondani, hogy valóban történt-e törvénysértés.

Ez egy hirtelen indítvány volt a Mi Hazánk részéről, mi azt mondtuk, érdemes lenne ezeket a pontokat mélységében megvizsgálni és az első pontnál kezdeni, hogy mondja ki a kormányhivatal, hogy jogszerűtlen volt, amit a polgármester csinált, vagy sem

– tette hozzá.

A Fidesz politikusa szerint a Mi Hazánk javaslata azért puhult fel, mert volt egy hiányzó a közgyűlésben, ő pedig Berecz Mátyás, a DK képviselője, aki valamilyen indokból távol maradt a közgyűléstől és

nincs kizárva, hogy a budapesti pártközponttól, vagy akár magától Gyurcsány Ferenctől kapott utasítást arra vonatkozóan, hogy az egri polgármester nem szabad felállítani.

Teljes adás:

 

További epizódok

Szanyi Tibor: Nem találtunk a történelemben olyan korszakot, ami szociális értelemben milliókat emelt fel

A Magyarország élőben vendégeként Szanyi Tibor a Kádár-tervről és az ellenzéki összefogásról beszélt. 2021. szeptember 10.

Deutsch Tamás: Gyalázatos módon nekitámadt az Európai Bizottság a lengyeleknek

A Magyarország élőben vendége Deutsch Tamás fideszes ep-képviselő volt. 2021. szeptember 10.

Csizmazia Gábor: 2001. szeptember 11-e alapvetően megváltoztatta az amerikai társadalom gondolkodását

A Magyarország élőben vendége Csizmazia Gábor, a NEK Amerika Tanulmányok Kutatóintézetének munkatársa volt. 2021. szeptember 10.

Legfrisebb híreink

Négylábú tűzoltók

A Fővárosi Katasztrófavédelmi Főigazgatóság II. kerületi hivatásos tűzoltó parancsnokságán járt a Radar című műsorunk stábja.

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Plusz-mínusz - ajánló

Fent és lent! Politikai vitaműsor a hét legfelkavaróbb történéseiről. Plusz-mínusz 17 óra 30 perctől a Hír Televízió műsorán.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!