2024. 05. 18. Szombat Erik, Alexandra napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Célpont 03:00

Magyarország élőben

György László: A jövő magyar, high-tech és zöld

Magyarország élőben című műsorunk vendége György László, a gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkár volt, aki a nyolcpontos klíma- és természetvédelmi akciótervről is beszélt.

  • György László: A jövő magyar, high-tech és zöld

A gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkár Magyarország gazdasági kihívásokról való felkészülése mellett, az előttünk álló környezeti kihívásokra is felhívta a figyelmet. Fontos továbbá a gazdaság fenntartása, ugyanakkor a demográfia fenntartása is, mely élvezni tudja a gazdaság előnyeit. A kettő együtt tud igazán hatékonyan működni.

A kormány által meghirdetett nyolcpontos klíma- és természetvédelmi akcióterv tovább csökkenti a lerakott hulladék arányát, valamint tovább növeli a megújuló energia felhasználását.

„Ahol sikeres, fejlett gazdaságokról beszélünk, ott egy fejlett high-tech ipar működik és arra épülnek a szolgáltatások.”

- fogalmazott György László, majd folytatta gondolatmenetét:

„Mi arra köteleződtünk el 2010 után, hogy Magyarországot újra iparosítjuk, de teljesen más bázison és az IMF - amely sokat bírál bennünket a gazdaságstratégiánkért még 2010 után – most azt mondja, hogy ne hívjuk unortodoxnak azt, amit csinálunk, mert a bajba jutott országoknak ezt ajánlja. Kijött tavaly, 2018 nyarán egy elemzése arról, hogy az egyes országokban az iparon belül mekkora a high-tech szektorok aránya és Magyarország, Dánia után a legjobb e tekintetben. 70% közelében van a high-tech szektorok aránya az iparon belül. Erre törekedtünk és ezen az úton haladunk, hogy olyan high-tech iparunk legyen, amely egyszerre környezetbarát is vagy amennyire lehetséges, annyira környezetbarát.”

A kormány klímastratégiai vállalásainak megismeréséért tekintsék meg teljes adásunk:

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Gyulán kampányolt Lázár János

Gyulán kampányolt Lázár János

Fogunk még hozni gyárakat Gyulára - mondta az építési és közlekedési miniszter a Békés vármegyei fürdővárosban rendezett utcafórumon pénteken kora este.
Turistákat öltek Afganisztánban

Turistákat öltek Afganisztánban

Fegyveresek agyonlőttek három külföldi turistát és egy afgán állampolgárt az Afganisztán középső részén fekvő Bamiján tartományban pénteken - közölte a tálibok belügyminisztériuma.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!