2021. július 24.,
szombat, Kinga, Kincső napja

György István: A delta variáns ellen sokkal nagyobb átoltottság kell

2021. július 20., kedd 19:37

Európában elsőként Magyarországon lehet majd augusztustól harmadik oltást kérni. Kik, hogyan és milyen vakcinát kaphatnak? György István, az országos oltási munkacsoport vezetője volt a HírTV Magyarország élőben című műsorának a vendége.

Nyugat-Európában meredeken emelkednek a járványgörbék. Belgiumban több mint négyszeresére nőtt a koronavírussal fertőzöttek száma az utóbbi hetekben, Ausztriában és Hollandiában pedig kétszeres sebességgel terjed a delta variáns. Több országban ismét szigorításokat vezettek be. Magyarországon az emberek 55 százaléka már megkapta mindkét oltást, így itthon egyelőre nem kell a járvány terjedésétől tartani. Augusztustól pedig Európában elsőként harmadik oltást is lehet kérni.

A felvezetésre reagálva György István a Miniszterelnökség közigazgatásért felelős államtitkára, az országos oltási munkacsoport vezetője elmondta,

Magyarország Európa, sőt, nem túlzás azt állítani, hogy a világ egyik legbiztonságosabb országa,

de – tette hozzá – ez nem fog így maradni.

Van hárommillió ember, aki még nem vette fel az első oltását, kulcskérdés, hogy közölük minél többen felvegyék

– mutatott rá.

Szerinte, ha nem lesz több oltakozó, akkor ezt a vezető pozíciót nehéz lesz megőrizni. Szintén arra buzdította az embereke, hogy aki felvette az első oltást, de nem tette ezt a másodikkal, akkor az tegye meg, mert százezer fölött van az ő számuk is.

Lehetővé teszik a harmadik oltást augusztus elsejétől – jegyezte meg az államtitkár.

További részletek a teljes beszélgetésben: 

HírTV