2024. 05. 18. Szombat Erik, Alexandra napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Célpont 03:00

Magyarország élőben

Gubik László: A vétó ellenére is elfogadásra kerülhet a törvény

Megvétózta a szlovák parlament által elfogadott úgynevezett himnusz törvényt a Andrej Kiska államfő. A módosítás szerint külföldi ország himnuszát csak akkor lehet nyilvános rendezvényen előadni, ha jelen van az érintett ország hivatalos küldöttsége is.

  • Gubik László: A vétó ellenére is elfogadásra kerülhet a törvény

Gubik László, a Via Nova Ifjúsági Csoport elnöke szerint, a vétó ellenére is elfogadásra kerülhet a törvény. Szerinte kielégítő megoldást az hozhat, hogyha olyan jogi szabályozás születik majd Szlovákiában, amely az őshonos nemzeti közösségek nemzeti jelképeinek semmi fajta korlátozásával nem jár.

Az Via Nova elnöke elmondta, szerinte, az, hogy nem csupán a kifogásolt részek észrevételezése történt meg, hanem a teljes szövegezést megvétózta, azt jelentheti, hogy amikor legközelebb tárgyalja a témát a Parlament, akkor vagy az egész elfogadásra kerül vagy végképp nem kerül majd elfogadásra.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Gyulán kampányolt Lázár János

Gyulán kampányolt Lázár János

Fogunk még hozni gyárakat Gyulára - mondta az építési és közlekedési miniszter a Békés vármegyei fürdővárosban rendezett utcafórumon pénteken kora este.
Turistákat öltek Afganisztánban

Turistákat öltek Afganisztánban

Fegyveresek agyonlőttek három külföldi turistát és egy afgán állampolgárt az Afganisztán középső részén fekvő Bamiján tartományban pénteken - közölte a tálibok belügyminisztériuma.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!