2024. 06. 13. Csütörtök Antal, Anett napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Magyarország élőben

Gaudi-Nagy Tamás: Alapvető jogsértések jellemezték Gyurcsányék jogállamát

Egy kormányhatározat alapján 15 év után kártérítést kap a 2006-os Kossuth téri tömegoszlatás áldozatainak utolsó olyan csoportja, amely még nem részesült kárpótlásban. A HírTV Magyarország élőben című műsorának Gaudi-Nagy Tamás, a Nemzeti Jogvédő Szolgálat ügyvezetője volt a vendége.

  • Gaudi-Nagy Tamás: Alapvető jogsértések jellemezték Gyurcsányék jogállamát

Arról a tömegoszlatásról van szó, ami a 2006-os rendőrtettor idején a legnagyobb volt, ez pedig a 2006. október 23-án hajnalban történt, amikor is ezer rendőr kiszorította a kormányellenes tüntetőket a Parlament előtti Kossuth térről Gaudi-Nagy Tamás közlése szerint.

Korábban a bíróság 173 ember esetében már megállapította, hogy jogsérelmet szenvedett, mert a rendőrség jogellenesen oszlatta fel a Kossuth téri tüntetést. A kormány 2018-ban az akkori igazságügyi miniszter, Trócsányi Lászlóval kötött megállapodás alapján, kifizette azt a 120 embert, akit sikerült felkutatni, ők 862 eurós kártérítést kaptak.

Gaudi-Nagy Tamás közlése szerint a mostani ügyben 53 emberről van szó, akik közül 13-at sikerült megtalálni. A Nemzeti Jogvédő Szolgálat azt kéri, aki 2006 véres őszén jogsérelmet szenvedett el, az jelentkezzen a következő e-mail címeken: 2006jogsertettek@gmail.com, njsz@nemzetijogvedo.hu.

Emlékeztetett, 2006. október 23-án Bene László akkori országos rendőrfőkapitányt berendelte Gyurcsány Ferenc és közölte vele, „tegyen meg mindent, hogy ő és felesége Dobrev Klára, az állam- és kormányvezetőkkel békésen ünnepelhessen és mindenkit tartsanak távol, minden eszközzel”, aztán ez véres rendőrterrorba fulladt szemkilövésekkel, kardlapozásokkal, borzalmas kínzásokkal, emberverésekkel.

Teljes beszélgetés:

HírTV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!