2021. március 4.,
csütörtök, Kázmér napja

Gasztronómiai szövetség: Ha vendég van, minden van

2021. február 19., péntek 19:04

A fokozatosság elve alapján kérhetjük a kormányzatot és a döntéshozókat arra, hogy nyissunk – jelentette ki Krivács András, a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség elnöke a HírTV Magyarország élőben extra című műsorának pénteki adásában.

Krivács András emlékeztetett, nyáron vagy ősszel a szabályok szigorú betartásával, korlátozások mellett tartottak nyitva a vendéglátóhelyek, most pedig már vannak olyan vállalkozók, akik a nyitás érdekében beruháztak is, volt, aki például ózongenerátoros fertőtlenítőgépeket vásárol.

Mindenre felkészültek a kollegák, ami lehetővé tenné a nyári, illetve az őszi eljárási rendben megfogalmazottak szerint az újranyitást

– tette hozzá.

A gasztronómia szövetség elnöke üdvözölte, hogy az újraindításról szóló új nemzeti konzultációban van olyan kérdés, ami arra vonatkozik, hogy aki igazoltan beoltotta magát az szabadabban mozoghasson.

Velkovics Vilmos felvetésére, hogy mikortól szeretnének nyitni, Krivács András elmondta, a vendéglátóegységek felkészültek a nyitásra, higiéniai és egészségügyi szempontból is és odafigyelnek arra, hogy mindenképpen betartsák a szabályokat.

Teljes beszélgetés:

HírTV