2022. 12. 02. Péntek Melinda, Vivien napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Hazahúzó 01:00

Magyarország élőben

Futó Barnabás: Szükség lesz büntetőeljárás indítására és a Fővárosi Kormányhivatal vizsgálatára

Elbocsátották azt az alkalmazottat, aki híradónknak arról számolt be, hogy a fővárosi fenntartású Rózsa utcai idősotthonban a lakók harminc százaléka elhunyt a koronavírus következtében. A férfi pár nappal ezelőtt a Hír TV-nek azt mondta, az intézmény már a járvány megjelenése előtt is létszámhiánnyal küzdött. Az intézmény dolgozója hozzátette, nem tud arról, hogy a főpolgármester ellátogatott volna az intézménybe, és szerinte a főváros részéről érdemi intézkedés nem történt a járvány megelőzése szempontjából az elmúlt hónapokban. Karácsony Gergely azonban tagad a Rózsa utcai idősek otthonával kapcsolatban, a Hír TV Magyarország élőben című műsorában az ügy részleteiről Futó Barnabás ügyvéd beszélt.

  • Futó Barnabás: Szükség lesz büntetőeljárás indítására és a Fővárosi Kormányhivatal vizsgálatára

A járvány tekintettel a súlyosságára és hogy egy világjárványról van szó felkorbácsolja az érzelmeket és nehéz ezeket a helyzeteket is kellően tárgyilagosan kitárgyalni és kezelni. Érdemes egyébként a WHO-nak a kimutatásait figyelni, például a magyarországi járványterjedés szempontjából, itt van egy nagyon magas hullám a kezdeti szakaszban, az éppen a Pesti úti fertőzések időszakával esik egybe. Ez a Rózsa utcai mostani eset mennyiben hasonlít a Pesti útira körülmények tekintetében? – kérdezte Földi-Kovács Andrea, műsorvezető.

Nagyon sok hasonlóság van, egyrészt a fővárosban történtek a halálesetek és a megbetegedések, a másik, hogy a fenntartó a főváros, harmadrészt idősek otthonáról van szó és szintén úgy tűnik, hogy olyan okból történtek ezek a problémák, esetek, mint a Pesti úti idősek otthonánál, tehát valószínűleg szintén az volt, hogy kevés volt a létszám. Ott is az volt a probléma, mint itt is, hogy az egészségügyi dolgozók, akik megmaradtak azok nem voltak képesek, objektíve nem voltak képesek ellátni a betegeket, akik ugyanolyan létszámban ott maradtak, viszont az ellátó szervezet, az egészségügyi dolgozók létszáma lecsökkent. Most, hogy ez ugyanaz miatt történt, mint az idősek otthonánál a Pesti úton, tehát, hogy a fenntartó csökkentette le a létszámot felére vagy egyéb más okból, de, ha más okból, mondjuk objektív okból sokan felmondtak és elmentek akkor vissza kellett volna pótolni, különösen ilyen helyzetben az egészségügyisek létszámát.

Ezt egy esetleges vizsgálat egyértelműen tudja utólag tisztázni? – tette fel a kérdést Földi-Kovács Andrea műsorvezető.

Biztosan tudja, szerintem valószínűleg szükség lesz itt is büntetőeljárás indítására és a Fővárosi Kormányhivatal vizsgálatára (…) meg lehet állapítani, hogy ki a felelős, ki követett el itt hibát (…)

-          mondta Futó Barnabás, ügyvéd.

Kapcsolódó:

Elbocsátották a Rózsa utcai idősotthon dolgozóját

Hír TV

További epizódok

Szanyi Tibor: Nem találtunk a történelemben olyan korszakot, ami szociális értelemben milliókat emelt fel

Szanyi Tibor: Nem találtunk a történelemben olyan korszakot, ami szociális értelemben milliókat emelt fel

A Magyarország élőben vendégeként Szanyi Tibor a Kádár-tervről és az ellenzéki összefogásról beszélt. 2021. szeptember 10.
Deutsch Tamás: Gyalázatos módon nekitámadt az Európai Bizottság a lengyeleknek

Deutsch Tamás: Gyalázatos módon nekitámadt az Európai Bizottság a lengyeleknek

A Magyarország élőben vendége Deutsch Tamás fideszes ep-képviselő volt. 2021. szeptember 10.
Csizmazia Gábor: 2001. szeptember 11-e alapvetően megváltoztatta az amerikai társadalom gondolkodását

Csizmazia Gábor: 2001. szeptember 11-e alapvetően megváltoztatta az amerikai társadalom gondolkodását

A Magyarország élőben vendége Csizmazia Gábor, a NEK Amerika Tanulmányok Kutatóintézetének munkatársa volt. 2021. szeptember 10.

Legfrissebb híreink

További tagadás a dollárbaloldalon

További tagadás a dollárbaloldalon

Könnyebb lenne megítélni a helyzetet, hogyha világosabban és egyértelműen fogalmazna Márki-Zay Péter- kritizálta egykori kormányfő-jelöltjét a Jobbik.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!