2022. 01. 18. Kedd Piroska napja
Jelenleg a TV-ben:

Vetítő

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 03:00

Magyarország élőben

Fűrész Tünde: Megduplázódott a házasságkötések száma

2010-hez képest két és félszeresére nőtt a családok támogatása a magyar költségvetésben. Ha nem vezették volna be 2010-ben ezt a családtámogatási rendszert, ami keretei között ma éljük az életünket, akkor közel 115 ezer gyermekkel kevesebb született volna az elmúlt 10 évben. Többek között erről is beszélt Orbán Viktor miniszterelnök a múlt héten.

Fűrész Tünde, a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért elnöke volt Földi-Kovács Andrea műsorvezető vendége, Magyarország élőben extra című műsorunkban, ahol a különféle családtámogatásokról is szó esett a házasság hete kapcsán.

Elindult a házasság hete, több mint 30 éve nem kötöttek ennyien házasságot, mint az elmúlt időszakban. A koronavírus miatt közel 46 ezer házasságkötést és lagzit halasztottak el, a szám ennek ellenére is kiugróan magas.

„Egy évtizede egy nagyon kiszámítható és stabil családpolitika van Magyarországon. A családok tudják előre, hogy mire számíthatnak és bizony ez a stabilitás ez valóban az egyik legfontosabb tényező ahhoz, hogy a gyermekvállalás növekedjen.”

- jegyezte meg Fűrész Tünde, a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért elnöke.

Hír TV

További epizódok

Szanyi Tibor: Nem találtunk a történelemben olyan korszakot, ami szociális értelemben milliókat emelt fel

A Magyarország élőben vendégeként Szanyi Tibor a Kádár-tervről és az ellenzéki összefogásról beszélt. 2021. szeptember 10.

Deutsch Tamás: Gyalázatos módon nekitámadt az Európai Bizottság a lengyeleknek

A Magyarország élőben vendége Deutsch Tamás fideszes ep-képviselő volt. 2021. szeptember 10.

Csizmazia Gábor: 2001. szeptember 11-e alapvetően megváltoztatta az amerikai társadalom gondolkodását

A Magyarország élőben vendége Csizmazia Gábor, a NEK Amerika Tanulmányok Kutatóintézetének munkatársa volt. 2021. szeptember 10.

Legfrissebb híreink

Mindent tagad Karácsony Gergely

Továbbra is tagad Karácsony Gergely, aki szerint a Városháza-ügyben egy orosz titkosszolgálati akció vonalai rajzolódnak ki.

Műsorok

MŰSORVÁLTOZÁS

Ettől a héttől kezdve nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.

Cseppben az élet – karácsonykor a HírTV műsorán

A fordulatos sorozat négy részben mutatja be Dr. Béres József feltaláló izgalmas, drámai sorsát, küzdelmeit, igazságszerető személyiségét. A lebilincselő történet december 25-én, 26-án, 27-én és 28-án este 21 órától megtekinthető a HírTV műsorán.

Kóbor Jánosra emlékezünk

Pénteki Napi aktuális című műsorunkban élőben kapcsoljuk a Szent István-bazilikát, ahol gyászmisét tartanak a legendás zenész emlékére.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!